Nemzetközi együttműködés az UNICEF és a Telenor között

forrás: Prím Online, 2014. április 28. 08:56

Nemzetközi partnerségi megállapodást kötött a Telenor Csoport és az UNICEF. Az öt évre szóló együttműködés keretében a mobiltársaság elsősorban mobiltechnológiai megoldásokkal segít a világ legnagyobb gyermekvédelmi szervezetének a gyermekjogok érvényesítésében.

A globális partnerség keretében a Telenor Csoport a következő öt évben pénzügyi, valamint technológiai támogatást nyújt világszinten az UNICEF azon programjaihoz, amelyek a gyermekek életének megóvását, egészséges fejlődését és védelmét szolgálják. Az együttműködés elsősorban azokban az ázsiai országokban segíti az UNICEF elkötelezett gyermekvédelmi munkáját, ahol a Telenor is jelen van.

 

Magyarországon a helyi Telenor és az UNICEF Magyar Bizottsága tavaly elkezdte a közös munkát a magyar gyermekek helyzetének javítása érdekében. Ennek részeként a Telenor támogatásával és az UNICEF szakmai vezetésével elindulhatott az „Ébresztő-Óra” program. Az általános és középiskolásokat célzó oktató programsorozat célja, hogy növelje a gyermekjogok ismertségét a gyerekek között.

 

 

A két szervezet hazai kooperációjának további területe az UNICEF által kifejlesztett HelpAPP okostelefon-alkalmazás fokozott népszerűsítésére irányul. A Telenorkiemelt csatornáin elérhetővé tette és ajánlja a zaklatás vagy bántalmazás áldozatául esett gyermekek számára készített innovatív mobilapplikációt, melynek továbbfejlesztésében tanácsadó szerepet is vállalt. A világon egyedülálló, magyar fejlesztésű HelpAPP alkalmazás a kiemelt láthatóságnak köszönhetően igen széles körhöz tudott eljutni.  Az UNICEF és a Telenoregyüttműködésének kezdete óta megötszöröződött a felhasználók száma, több ezer okostelefonra töltötték már le az alkalmazást.

 

További infók itt találhatók az UNICEF és a Telenor együttműködéséről.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53