A tolókapu nyitó szettek előnyei

forrás: Prím Online, 2023. november 1. 14:19

A tolókapu nyitó szettek beszerzése akkor válik aktuálissá, amikor a szárnyas kapu kialakítására nincs lehetőség. Ebben az esetben ugyanis vagy tolókapu vagy úszókapu szerkezetekre lesz szükség, mert ezek a kerítés síkjában mozognak.

A tolókapu nyitó szettek és az úszókapu mellett szóló érvek

 

A tolókapuk és az úszókapuk azért vannak, hogy megkönnyítsék a mindennapjainkat: biztonságosabbá, kényelmesebbé teszik őket. Ezen elektromos kapunyitók egy sor olyan előnyhöz juttatnak bennünket, amihez egy hagyományos kapunyitó aligha. A tolókapu nyitó szettek megtalálhatóak a Riasztobolt.hu kínálatában.

 

Elég egyetlen gombnyomás, még csak ki sem kell hozzá szállni az autóból, és a kapu már nyílik is. A kapuk az automatikus nyitás mellett opcionálisan kulccsal is nyithatóak, valamint rendelkezhetnek olyan extrákkal is, amelyek szokatlanok. Ilyen például az is, hogy léteznek kertvilágítással, lassítási vagy kiskapu funkcióval, önzáró üzemmóddal is.

 

A tolókapu jellemzői

 

A tolókapu klasszikus megoldásnak számít. Akkor kezdték el legelőször alkalmazni, amikor szorosan egymás mellé épültek a házak, és az udvar nagyon kicsi volt ahhoz, hogy egy befelé nyíló kétszárnyú kaput alkalmazzanak. A tolókapu helytakarékos megoldásnak számít annak ellenére is, hogy vannak sajátosságai.

 

A tolókapu jellemzői, előnyei:

 

  • A kapunyílásban egy olyan keskeny sín fut, amin a kapu végiggördül az aljára rögzített görgők segítségével. A nyitott kapu lényegében besiklik a kerítés mellé, így elég csupán egy keskeny helyet szabadon hagyni a részére.
  • Legnagyobb előnye, hogy egyszerű a szerkezete, ami miatt lényegesen kedvezőbb az ára. Szűk költségvetésből gazdálkodóknak optimális megoldást jelenthet.
  • Mellette szóló érv a kisebb helyigény is, hiszen a tolókapunál nincs szükség plusz toldásra, ami egyébként 20-30%-kal is megnövelné a kapuszárny méretét. Ha a telek utcafronti része nagyon keskeny és az úszókapu már nem fér el, akkor mindenképpen jobban járunk egy klasszikus tolókapuval.

 

A tolókapu hátrányai

 

A tolókapunak azért akadnak hátrányai is, amelyeket a beszerzés előtt mérlegelni kell. Ilyen hátrány:

 

  • Sínt kell használni, amit a kapunyílás kétszeresének megfelelő hosszban kell lefektetni.
  • A sín lefektetéséhez hosszú és egyenes betonsávot kell készíteni.
  • A kapuszerkezet egyenetlen talajon nem tud működni - elengedhetetlenül fontos a vízszintes talaj. Ebből is adódik, hogy még lejtős bejárat esetén sem használható.
  • A sínt teljes hosszában folyamatosan tisztán kell tartani, mert bármilyen idegen tárgy vagy anyag (falevél, kavics, sár, hó) a görgők mozgásában akadályt képezhet.
     

A tolókapu nyitó szettek többféle kivitelben és összetételben kaphatóak, a részüket képezi a tolómotor elektromechanikus végálláskapcsolóval, beépített vezérléssel és rádióvevővel, dizájn fekete távirányító, fehér távirányító, fémszálas műanyag borítású fogasléc. Ideális választást jelenthetnek lakossági vagy üzleti felhasználásra.

 

Éljen vele Ön is!

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 18650-es Li-ion-akkumulátorok jellemzői és felhasználási területei

A Li-ion-technológiával rendelkező akkumulátorok napjainkban rendkívül elterjedtek, hiszen kompakt méretük ellenére is kimondottan nagy kapacitással és hosszú élettartammal rendelkeznek.

2024. augusztus 20. 22:01

Élvezd a kert nyugalmát zárt kerítés mögött!

Amikor a családi házunkat körbevevő kerítésről döntünk, mérlegelni kell, hogy fogjuk-e, milyen rendszerességgel és milyen célra használni a kertet, továbbá milyen környéken helyezkedik el, milyen szomszédokkal körülvéve.

2024. augusztus 1. 22:41

A láb védelme innovatív megoldásokkal

A munka közben bekövetkező balesetek száma világszerte folyamatosan növekszik, egyes becslések szerint évente mintegy 2,6 millió munkavállaló hal meg munkahelyen bekövetkezett szerencsétlenségben. A legtöbb baleset nem súlyos, de vannak igen komoly sérülésekkel vagy halállal járók is. 

2024. augusztus 1. 22:34

Beszéljünk a zsírmájról!

A máj, mint méregtelenítő szerv feladata a szervezetben lévő méreganyagok lebontása. A mérgek lerakódásában szerepet játszhat az alkholfogyasztás, cigarettázás, kávézás, rendszeres gyógyszerszedés, és az is, ha a stresszt nem tanultuk meg kezelni.

2024. augusztus 1. 22:20

Útmutató az ideális babafülbevaló kiválasztásához

A babafülbevaló kiválasztása különleges figyelmet igényel, hiszen a kisgyermekek érzékeny bőre és füle miatt fontos, hogy a megfelelő ékszer kerüljön a kosárba, főleg, ha online rendelésről van szó. Íme, néhány fontos tényező, amely segít a döntésben!

2024. augusztus 1. 22:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33