Hivatásuk a gyógyítás: állások az egészségügyben 2024-ben

forrás: Prím Online, 2024. február 1. 22:22

Az állások az egészségügyben rendkívül sokoldalúak és különböző képzettségi szinteket igényelnek. Ahhoz azonban, hogy ideális legyen számunkra egy egészségügyi szakma, nem pusztán a szükséges ismeretekkel, hanem számos személyiségi jellemzővel is rendelkeznünk kell.

Milyen személyiségeknek lehet ideális az egészségügyi munka

Az egészségügyi munkákban dolgozóknak rendkívül fontos a segítőkészség és az empátia. Mivel pedig sokszor nehéz helyzetekben találják magukat, a nyugodt, higgadt hozzáállás és a stressztűrő képesség is alapvető fontosságú.

 

Ha ránk ezek a tulajdonságok igazak, és Vas megyében keresgélünk, a https://szombathelyallas.hu/allasok/egeszsegugy-gyogyszeripar linken számos állás közül válogathatunk. 

A legkeresettebb egészségügyi munkák és feladatköreik

 

 • Posztdoktori kutató: Ez a pozíció azoknak a kutatóknak szól, akik már megszerezték doktori fokozatukat és további kutatóhelyet keresnek. Az ő feladatuk a kutatások tervezése, végrehajtása és eredményeik publikálása. Általában felsőfokú végzettségük és PhD-fokozatuk mellett egy erős angoltudásra is szükségük van.
   
 • Kutató: A kutatók felelősek a kutatási projektek megszervezéséért és az eredmények értelmezéséért. Munkájuk segíthet az új gyógyszerek, kezelési módszerek vagy diagnosztikai eszközök fejlesztésében.

   
 • Minőségbiztosítási munkatárs: Ebben a pozícióban a személyügyi adminisztrációk, valamint a minőségbiztosítási feladatok teljes körű támogatása a szakemberek feladatköre. Ők biztosítják, hogy minden folyamat, eljárás és dokumentáció megfeleljen a minőségügyi előírásoknak és szabványoknak.

   
 • Donorvizsgáló orvos: Ők felelősek a vér- vagy plazmaadók alapos orvosi vizsgálatáért. Felmérik az adományozók egészségi állapotát, hogy megbizonyosodjon afelől, hogy a donorok biztonságosan adhatnak plazmát vagy vért.

   
 • Egészségügyi asszisztens: Az egészségügyi asszisztensek feladata közé tartozik a betegek fogadása, a vér vagy vérplazma levétele.

   
 • Gyógyszerkiadó szakasszisztens: Ők felelősek a betegek gyógyszerellátásáért. Az orvosi rendelvények alapján készítik elő a gyógyszereket és adagolják ki azokat az előírásoknak megfelelően.

   
 • Vezető főorvos: Az egészségügyi intézmények vezetői irányítják az orvosi csapatot, fejlesztik a munkafolyamatokat, valamint szakmailag felügyelik az orvosok munkáját.

   
 • Egészségügyi recepciós: Ők fogadják és irányítják a betegeket. Feladatuk az adminisztratív feladatok elvégzése, betegregisztráció, az időpontok egyeztetése és a betegek általános információkkal történő ellátása.

 

Mit tegyünk, ha hosszabb időn át tart a munkakeresés?

 

Azonban előfordulhat, hogy hosszabb időt vesz igénybe, amíg egy egészségügyi állásra jelentkező elhelyezkedik. Ilyen esetben érdemes frissítenünk az önéletrajzunkat és időről időre keresni a pályázatokat, állásajánlatokat az egészségügyi területeken. Emellett ne féljünk vállalni önkéntes munkákat, amelyek segíthetnek további tapasztalatokat szerezni.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50