Hivatásuk a gyógyítás: állások az egészségügyben 2024-ben

forrás: Prím Online, 2024. február 1. 22:22

Az állások az egészségügyben rendkívül sokoldalúak és különböző képzettségi szinteket igényelnek. Ahhoz azonban, hogy ideális legyen számunkra egy egészségügyi szakma, nem pusztán a szükséges ismeretekkel, hanem számos személyiségi jellemzővel is rendelkeznünk kell.

Milyen személyiségeknek lehet ideális az egészségügyi munka

Az egészségügyi munkákban dolgozóknak rendkívül fontos a segítőkészség és az empátia. Mivel pedig sokszor nehéz helyzetekben találják magukat, a nyugodt, higgadt hozzáállás és a stressztűrő képesség is alapvető fontosságú.

 

Ha ránk ezek a tulajdonságok igazak, és Vas megyében keresgélünk, a https://szombathelyallas.hu/allasok/egeszsegugy-gyogyszeripar linken számos állás közül válogathatunk. 

A legkeresettebb egészségügyi munkák és feladatköreik

 

 • Posztdoktori kutató: Ez a pozíció azoknak a kutatóknak szól, akik már megszerezték doktori fokozatukat és további kutatóhelyet keresnek. Az ő feladatuk a kutatások tervezése, végrehajtása és eredményeik publikálása. Általában felsőfokú végzettségük és PhD-fokozatuk mellett egy erős angoltudásra is szükségük van.
   
 • Kutató: A kutatók felelősek a kutatási projektek megszervezéséért és az eredmények értelmezéséért. Munkájuk segíthet az új gyógyszerek, kezelési módszerek vagy diagnosztikai eszközök fejlesztésében.

   
 • Minőségbiztosítási munkatárs: Ebben a pozícióban a személyügyi adminisztrációk, valamint a minőségbiztosítási feladatok teljes körű támogatása a szakemberek feladatköre. Ők biztosítják, hogy minden folyamat, eljárás és dokumentáció megfeleljen a minőségügyi előírásoknak és szabványoknak.

   
 • Donorvizsgáló orvos: Ők felelősek a vér- vagy plazmaadók alapos orvosi vizsgálatáért. Felmérik az adományozók egészségi állapotát, hogy megbizonyosodjon afelől, hogy a donorok biztonságosan adhatnak plazmát vagy vért.

   
 • Egészségügyi asszisztens: Az egészségügyi asszisztensek feladata közé tartozik a betegek fogadása, a vér vagy vérplazma levétele.

   
 • Gyógyszerkiadó szakasszisztens: Ők felelősek a betegek gyógyszerellátásáért. Az orvosi rendelvények alapján készítik elő a gyógyszereket és adagolják ki azokat az előírásoknak megfelelően.

   
 • Vezető főorvos: Az egészségügyi intézmények vezetői irányítják az orvosi csapatot, fejlesztik a munkafolyamatokat, valamint szakmailag felügyelik az orvosok munkáját.

   
 • Egészségügyi recepciós: Ők fogadják és irányítják a betegeket. Feladatuk az adminisztratív feladatok elvégzése, betegregisztráció, az időpontok egyeztetése és a betegek általános információkkal történő ellátása.

 

Mit tegyünk, ha hosszabb időn át tart a munkakeresés?

 

Azonban előfordulhat, hogy hosszabb időt vesz igénybe, amíg egy egészségügyi állásra jelentkező elhelyezkedik. Ilyen esetben érdemes frissítenünk az önéletrajzunkat és időről időre keresni a pályázatokat, állásajánlatokat az egészségügyi területeken. Emellett ne féljünk vállalni önkéntes munkákat, amelyek segíthetnek további tapasztalatokat szerezni.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Növénynevelő kihívás: fejlődés és tapasztalatok

Bizony nem mindenki csak a számítógépes kütyükkel van elfoglalva szabadidejében, sokan teljesen offline tevékenységbe kezdenek. Például részt vesznek egy növénynevelő kihívásban, amiről a versenyzők is már meg is osztották az első tapasztalataikat. A résztvevők mindegyike négy mini növényt kapott, amelyeket egyedül kell nevelniük, majd leírni a fejlődésüket, dokumentálni minden egyes változást.

2024. április 1. 09:13

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09