Válassz modern, tartós és esztétikus WPC kerítést!

forrás: Prím Online, 2024. február 1. 22:33

A kerítések fontos építményei az ingatlanoknak, ugyanis védelmet nyújtanak az idegenek ellen, de ami legalább ennyire fontos, egyedivé, esztétikussá, stílusossá teszik azokat.

Sokan választják a hagyományos fakerítéseket szépségük, egyszerűségük, házilagos kivitelezhetőségük miatt, azonban tartósság szempontjából kevésbé bizonyulnak jó választásnak. Esztétikus megjelenésük érdekében rendszeres karbantartást igényelnek, ami rengeteg időt, pénzt és energiát felemészt. Ennek hiányában hamar pusztulásnak indulnak, fakulnak, leválik róluk a festék, szálkásodnak, de vetemednek, repednek és különféle rovarok is károsítják, így hamar megkopik a fényük. Megoldást jelent valamennyi problémára a korszerű WPC kerítés elem, amely a fához hasonló megjelenést biztosít, azonban gondozásmentes. 

Milyen az ideális kerítés?

 

A kerítéseknek nagy hagyománya van, azonban míg kezdetben az állatok elkóborlását voltak hivatottak megakadályozni, az újabb korokban a magántulajdon védelmét szolgálták, illetve az ingatlantulajdonosok gazdagságát fejezték ki. Egy kerítés ma is státuszszimbólum lehet, de általánosságban a stílus kifejezője, így a tulajdonosok igyekeznek az épület jellegéhez illően kialakítani. 

 

Napjainkban egyre többen szavaznak a gondozásmentes kerítés alapanyagokra, így sok helyen látni dekoratív és tartós WPC kerítéseket, valamint alumínium léces megoldást. Ezeknek a karbantartásával ugyanis nem lesz dolgunk évtizedekig, köszönhetően az alapanyagoknak, felületkezeléseknek. 

 

A WPC kerítések népszerűségének okai

 

Amennyiben fára hasonlító kerítés alapanyagot keresel, a WPC tökéletes választásnak bizonyul, a megszólalásig hasonlít a fára, illetve ötvözi a fa és a műanyag minden előnyös tulajdonságát.

 

A bordázott WPC lécek magas nyomáson, 100%-ban újrahasznosított alapanyagokból készülnek, 60%-a a bútorgyártás melléktermékeként visszamaradt természetes fűrészpor, 40%-a újrahasznosított műanyag. Ezáltal rendkívül strapabíró, tartós és időtálló. Ellenáll az időjárás viszontagságainak, a nedvességnek, az UV-sugárzásnak, nem rothad, nem fakul, nem vetemedik, így javítani, festeni sem kell, mégis nagyszerűen néz ki akár 15-20 évig is. 

 

A WPC lécek egyedi megoldásokra is lehetőséget adnak, igényeink szerint rakhatjuk vízszintesen vagy függőlegesen, hézaggal vagy zártan. Többféle színben kaphatóak, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

 

Dőlj hátra és gyönyörködj benne!

 

Amikor a kerítésről kell dönteni új építés vagy csere esetén, több szempontot kell mérlegelni, és ezek közül a legfontosabbak az esztétikum, a tartósság, a kényelem, de természetesen az anyagi tényezőt sem lehet kihagyni. Viszont hosszú távban kell gondolkodni, így az ár tekintetében a felújítás, rendszeres utókezelés költségével is számolni kell a hagyományos alapanyagok esetében. 

 

Miért döntenél olyan megoldás mellett, ami extra munkával jár, ha hátra is dőlhetnél, és gyönyörködhetnél az esztétikus, fahatású, gondozásmentes WPC kerítésben?

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50