I-mode alapú biztonságos mobilbanking Hollandiában

Kollár Csaba, 2003. augusztus 18. 22:13
A holland szolgáltató, a KPN bemutatott egy olyan biztonságos mobilbanking szolgáltatást, amelyet az i-mode-kompatibilis telefonnal rendelkező fogyasztók vehetnek igénybe az SNS Bankkal történt együttműködési megállapodásnak köszönhetően.
A többlépcsős együttműködés első állomásaként az SNS ügyfelei pénzt utalhatnak egy másik felhasználó számlájára, mobiltelefonon kiegyenlíthetik tartozásaikat – igaz, egyelőre csak az erre képes NEC által forgalmazott új, N341i készüléken keresztül.

A KPN közleménye szerint az alkalmazott vég-vég típusú – SSL (Secure Socket Layer) és TLS (Transport Layer Security) – biztonsági eljárások alkalmazásával a készülék és a bank között egy olyan magas biztonsági fokú lehetőséget kapnak a felhasználók, amellyel akár a mobilbróker-szolgáltatások is igénybe vehetők a már említett egyéb szolgáltatások mellett.

A KPN szóvivője, Richard Bormann elmondta, hogy „időről időre a szakértők arról szólnak, hogy a mobilbanking és mobilfizetési szolgáltatások elterjedésének az szab gátat, hogy a fogyasztók nem igazán hisznek azok biztonságában. Az általunk kifejlesztett megoldás biztonságát a KPN garantálja. Az pedig, hogy az SNS bankkal együttműködési megállapodást kötöttünk, jelzi, hogy nem csak mi tudjuk, hogy biztonságos a rendszerünk, hanem egy olyan neves bank is, mint az SNS."
Kulcsszavak: KPN bank NEC mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52