Közösen fejleszt 3G chipet az Intel és a DoCoMo

Tóth Kristóf, 2003. november 16. 21:12
Japán legnagyobb mobil-telekommunikációs szolgáltatója, az NTT DoCoMo szombaton hivatalosan is megerősítette a hírt, miszerint a társaság a chipóriás Intellel közösen kíván 3G mobiltelefon chipeket fejleszteni.

Igazak a hírek, amelyek szerint az Intellel közösen fejlesztünk bizonyos chipeket a 3 generációs (3G) mobiltelefon készülékekhez - közölte a DoCoMo egyik szóvivője a hétvége folyamán. - Ez azonban nem jelenti azt, hogy azok a mobiltelefon-gyártók, amelyek nekünk szállítanak készüléket, mint például az NEC és a Matsushita, ezeket a megoldásokat lesznek kénytelenek használni. Mi csak az elérhető lehetőségek számát igyekszünk kibővíteni számukra - mondta a szóvivő.

Bár a szóvivő a részletekbe nem kívánt belemenni, a Nihon Keizai Shimbun japán üzleti napilap értesülései szerint a két társaság olyan alacsony fogyasztású, olcsó chipeket szeretne kifejleszteni, amelyek a jövőbeli 3G intelligens mobiltelefonok alapját képezhetik majd. Az együttműködés lehetővé tenné, hogy az NTT DoCoMo előnyhöz jusson riválisaival szemben a 3G szegmensben, miközben az Intel megerősíthetné jelenlétét a dinamikusan növekvő mobiltelefon-piacon.

A DoCoMo a közelmúltig meglehetősen kevés 3G-előfizetőt tudott szerezni az igen drága 3. generációs készülékek miatt, amelyek ráadásul magas fogyasztásukból eredő rövid üzemidejükkel sem lopták be magukat a japán felhasználók szívébe. A társaság elsősorban ezt a két problémát szeretné orvosolni az Intellel közösen fejlesztett chipek segítségével.

Az NTT DoCoMo jelenleg 1,3 millió előfizetővel rendelkezik WCDMA technológiájú 3G szolgáltatásán. A rivális KDDI Corp., amely egy másik szabványra építi 3G készülékeit, már mintegy 10,7 millió előfizetőt szerzett.

A mostani megállapodás részeként az NTT DoCoMo, és az Intel a 2010-re várható 4. generációs készülékek chipjeit is közösen kívánja kifejleszteni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17