A Micron és az Intel új céget hoznak létre Nand flash memória gyártására

forrás Prim Online, 2005. november 22. 16:35
A Micron Technology és az Intel bejelentette, hogy új céget alapítanak a szórakoztatóelektronikai, hordozható tároló és kézi kommunikációs eszközökben felhasználandó NAND flash memóriák gyártására. Az új vállalat kizárólag a Micron és az Intel számára állít elő eszközöket. A cégalapítás törvényileg előírt adminisztratív kötelezettségeinek lezárultával a cég várhatóan az idei év végére alakul meg.
Az IM Flash Technologies névre hallgató vállalat az Intelnek és a Micronnak az egyre fontosabb és dinamikusan növekvő flash memória üzletágban elérendő sikeréhez szükséges gyártási technológiát, eszközöket és tapasztalatot egyesíti magában. Az új vállalat a Micronnak a NAND fejlesztése és a gyártóüzemek nagy hatékonysággal történő működtetése területén meglévő tapasztalatát ötvözi az Intel többszintű cellás technológiájával és a flash memória üzletágban meglévő innovációs tapasztalatával.

A vállalat létrehozása mellett az Intel és a Micron külön- külön is megállapodást kötött az Apple-lel arról, hogy az IM Flash Technologies által előállított NAND flash memóriák jelentős részét az Apple-nek szállítják majd. A megállapodás részeként az Apple 250 millió dolláros előleget fizet az Intelnek és a Micronnak.

Az Intel és a Micron külön- külön 1,2 milliárd dollár értékű készpénzt, kötvényeket és eszközöket visz be az IM Flash Technologies-be. Bizonyos feltételek bekövetkezte esetén a felek külön- külön 1,4 milliárd dollárt fektetnek be az elkövetkezendő három évben, és végre szándékoznak hajtani minden, a működés fejlődését elősegítő beruházást. A cég 51%-át birtokolja a Micron, míg 49%-a az Intel kezében van. A kezdeti fázisban a termelés Boise-ban (Idaho állam), Manassasban (Virginia állam) és Lehiben (Utah állam) folyik majd. Az új cég a Micron és az Intel folyamattechnológiai tapasztalatait fogja alkalmazni fejlett 72 nanométeres és 50 nanométeres technológiájához. A cég a tervek szerint 2006 elején kezdi meg a munkát.

Az új vállalat menedzsmentjét a korábban az Intel új-mexikói Fab 11 gyárát irányító Dave Baglee és a Micron manassas-i gyárának korábbi vezetője, Rod Morgan vezeti majd.

Ezekkel a trükkökkel gyakorolhatjuk a nyelvet a szünidőben is

Végre kitört a vakáció, itt a jól megérdemelt pihenés ideje tanároknak, diákoknak egyaránt. Az értékes szabadidőt érdemes hasznosan eltölteni, például nyelvtanulással. Fülledt tantermekben, intenzív nyári nyelvtanfolyamokon görnyedés helyett azonban választhatjuk erre a hűvös szobát, vagy akár a strandot is, mégpedig a KRÉTA felületen térítésmentesen elérhető, nyelvtanulást segítő applikáció segítségével. 

2024. július 15. 20:24

Kínában már meg is jelent az Európába is érkező, hajlítható HONOR Magic V3

A HONOR egy pénteki nagyszabású rendezvényen jelentette be Sencsenben következő generációs hajlítható csúcskészülékeit, a HONOR Magic V3-at és a HONOR Magic Vs3-at.

2024. július 15. 19:44

Recovery Toolbox File Undelete Free 2.5.0.0

A Recovery Toolbox File Undelete Free segít helyreállítani a Windows Lomtárából törölt fájlokat. Ha véletlenül kiürítette a Lomtárat, és az egy fontos fájlt tartalmazott, a Recovery Toolbox File Undelete Free átvizsgálja a fájlt tartalmazó teljes belső (HDD) vagy külső merevlemezt, majd megpróbálja visszaállítani azt. A program csak NTFS fájlrendszert használó meghajtókkal működik.

2024. július 15. 18:12

CD Recovery Toolbox Free 2.3.7.0

A CD Recovery Toolbox Free ingyenes, felhasználóbarát program segítségével le tudjuk menteni a sérült CD/DVD/Blu-Ray adathordozókon található tartalmakat.

2024. július 15. 18:00

Hasznos időtöltés a nyaralás alatt

Végre kitört a vakáció, itt a jól megérdemelt pihenés ideje tanároknak, diákoknak egyaránt. Az értékes szabadidőt érdemes hasznosan eltölteni, például nyelvtanulással. Fülledt tantermekben, intenzív nyári nyelvtanfolyamokon görnyedés helyett azonban választhatjuk erre a hűvös szobát, vagy akár a strandot is, mégpedig a KRÉTA felületen térítésmentesen elérhető, nyelvtanulást segítő applikáció segítségével. 

2024. július 15. 17:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01