Tech Ed IT: Milyen üzleti többletértéket kínálnak következő generációs MS termékek?

forrás Prim Online, 2006. november 15. 18:06
A Microsoft Tech•Ed Informatikai Fórum a szoftveróriás első számú, az informatikai szakmának szóló technológiai rendezvénye Európában. Az idei konferencián Bob Muglia, a Microsoft Szerver és Eszközök üzletágának alelnöke megnyitó beszédében kiemelten foglalkozott azokkal az előnyökkel, amelyeket a Windows Vista, a Microsoft Office 2007, a Microsoft Exchange Server 2007 és a Longhorn Windows Server kínál az ügyfelek informatikai környezete számára.
A több mint 4750 fős, a világ minden tájáról érkező informatikai szakemberekből álló, egész nézőteret megtöltő közönség előtt Muglia arról a szerepről is beszélt, amelyet a következő generációs termékek játszanak a „people-ready” (emberközpontú) vállalati infrastruktúra megteremtését célzó Microsoft-koncepcióban. Az alelnök több új informatikai programot is részletesen bemutatott, köztük a Forefront és a Microsoft System Center termékcsalád frissítéseit. Előadásának célja az volt, hogy a felhasználó vállalatok megismerjék az új termékek adta lehetőségeket, hiszen e szoftvereket úgy alakították ki, hogy egyszerűsítsék a közös munkát, a tartalmak védelmét és kezelését, az információkeresést, az üzleti adatokra való rálátást, továbbá hogy növeljék a biztonságot, és csökkentsék az informatikai költségeket.

„Vezető termékeink új verzióinak megjelenésére várva meg szeretnénk könnyíteni vevőink számára annak felmérését, miként érhetnek el további üzleti sikereket innovatív újdonságaink révén” – mondta Muglia, majd hozzátette: „Európai és a világ más részein dolgozó partnereinkkel közösen alakítottuk ki azt a fejlett ökoszisztémát, amely megoldások gazdag tárházát kínálja a Windows Vista, a 2007‑es Office rendszer és az Exchange Server 2007 felhasználói számára. Egy közelmúltban készült, 28 országra kiterjedő IDC tanulmány előrejelzései szerint a Windows Vista több mint 1 millió informatikai munkahelyet tesz biztossá a régióban, és az iparág újonnan létrejövő munkahelyeinek mintegy 55%-a az új operációs rendszerhez lesz köthető.”

A Microsoft közzétette azon európai ügyfeleinek listáját, akik értékelik a Windows Vistát, az Office 2007 rendszert és az Exchange Server 2007-et. Ezen felhasználók növekvő hatékonyságról számoltak be informatikai környezetük egyszerűsítése, menedzselése és védelme terén.

„Vállalatunk számára elsődleges fontosságú, hogy megvédjük infrastruktúránkat a spam és a vírusok által jelentett, folyamatosan változó fenyegetésektől. Ezekkel az újgenerációs termékekkel még hatékonyabbá tehetjük informatikai eszközeink védelmét” – jelentette ki Andreas Zit, a T-Systems Austria Üzleti Infrastruktúra osztályának vezető tanácsadója. „Az előzetes tesztek során értékelhettük az Exchange Server 2007 és a Forefront Security for Exchange Server termékeket, és az eredmény alapján bízunk abban, hogy e két program együttes alkalmazásával garantáltan biztonságossá és „öngyógyítóvá” tehetjük üzenetküldő infrastruktúránkat.”

Az említett portfolió termékeinek értékelését több más európai ill. régióbeli vállalat, egyebek mellett a Blackwell Publishing, a BMW, a British Telecom csoport, a Dubai Burj Al Arab Hotel, a France Telecom Csoport, a Rijksmuseum és a Royal Bank of Scotland is megkezdte.

Muglia alelnök bemutatta a Microsoft új szerver operációs rendszerének, a Longhornnak működését is. Kiemelte, hogy a Microsoft az eddigieknél is több figyelmet fordított a szoftver együttműködési képességeinek fejlesztésére, és ismételten hangsúlyozta azokat az egységes rendszer megalkotását elősegítő, hosszú távú ígéreteket, amelyeket cége tett az informatikai szakemberek és a fejlesztők felé.

Ízelítő a Longhorn tulajdonságaiból

A jobb ellenőrzést, a nagyobb védelmet és rugalmasságot támogató új funkcióival a Longhorn Windows szerver óriási segítséget jelent majd a vállalatoknak az egyre magasabb szintű üzleti követelmények teljesítésében. A programot telepítő szervezetek megnövekedett termelékenységre és olyan megbízható platformra számíthatnak, amellyel támogathatják alkalmazásaik futtatását, ellenőrizhetik a hálózati hozzáférést, menedzselhetik a leterheltséget, és fontos szolgáltatásokat nyújthatnak az infrastruktúra számára. Számos felhasználó vállalat – köztük a MySpace is – megkezdte a Longhorn és a kapcsolódó technológiák, így az Internet Information Services (IIS) 7 és a Windows PowerShell tesztelését, és rendkívül hasznosnak találják az általuk kínált funkciókat.

„A Windows PowerShell bevezetésének egyik előnye, hogy azok az alkalmi feladatok, amelyek korábban legalább tíz percet vettek igénybe, most mindössze 5 másodperc alatt (vagy akár gyorsabban is) lefuttathatóak – ráadásul jobb jelentéskészítési lehetőségek, nagyobb pontosság és sokkal kevesebb manuális munka mellett” – mondta Allen Huff, a MySpace műszaki alelnöke. Huff hozzátette: „A MySpace már megkezdte a tesztelést és a programok betöltését a Longhornon futó környezetbe. Tapasztalataink szerint jelentősen csökken a processzorterhelés, és emelkedik az IIS7 felől másodpercenként érkező igények száma.”

Javuló együttműködési képesség

Demonstrálandó a Microsoft elkötelezettségét a más szállítók rendszereivel való kompatibilitás kiterjesztése iránt, Muglia bejelentette a „Szállítói Szövetség a Kompatibilitásért” elnevezésű szakmai fórum megalakulását. A társulásban az iparág legkülönbözőbb szegmenseit képviselő, globális szoftver- és hardverszállítók dolgoznak együtt a Microsoft és más gyártók rendszerei között szükséges együttműködés kiterjesztésén. A társulást mindenekelőtt az a vevői igény hívta életre, amely a biztonsági és megbízhatósági kérdésekkel azonos fontosságú ügynek tekinti az együttműködési nehézségek feloldását. Megfelelve e vevői elvárásnak, a társulás megelőző jelleggel kívánja csökkenteni a többféle rendszer integrálásának kockázatát és költségeit. Az alapító szervezetek listáját és a társulásra vonatkozó további információkat a következő weboldalon talál: http://www.interopvendoralliance.org

sajtóközlemény

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent az első magyar kiberbiztonsági labor az IECEE CB séma alatt

A CCLab Kft. sikeresen teljesített a CBTL auditon és a nemzetközi IECEE CB Rendszerben CB Testing Laboratory (CBTL) jogosultságot szerzett. A magyarországi székhelyű CCLab hivatalosan 2024. május 24-én sikeresen kiterjesztette kiberbiztonsági tesztelői, értékelői és tanúsítási képességét a fogyasztói IoT eszközökre készült ETSI EN 303 645 és az ipari automatizálási és vezérlőrendszerekre szakosodott IEC 62443-4-1 / -4-2 szabványokra az IECEE CB séma keretén belül. A CB séma alatt kiadott tanúsítványokat jelenleg több mint 50 országban fogadják el. 

2024. május 28. 10:13

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Philips bemutatja az új Evnia gaming monitort

Az Evnia bemutatja 5000-es gaming monitor sorozatának új, díjnyertes tagját. A Philips Evnia 27M2N5500 mindent tartalmaz, amire egy felhasználónak szüksége van a lebilincselő gaming élményhez és a folyamatos kiváló teljesítményhez, miközben nagyobb figyelmet fordít a fenntarthatóságra: 27 hüvelykes (68,5 cm) Fast IPS panel QHD felbontással, 180 Hz-es frissítési ráta, akár 0,5 ms MPRT és 1 ms GtG válaszidők, DisplayHDR 400 és teljesen új, környezetbarát dizájn.

2024. május 26. 16:59

Profi tippek a tudományos anyagok hatékony olvasásához BOOX tabletekkel

A tudósoknak, kutatóknak és diákoknak a kutatási cikkek olvasása olyan, mintha egy tudástornyot építenének. Minden tégla egy-egy információt képvisel, amit alaposan megvizsgáltak, hogy biztosítsák a zökkenőmentes integrációt a teljes szerkezetbe. Tekintettel az információsűrűségre, a tudományos művek olvasása mindig tanulságos, ugyanakkor megterhelő. A produktivitás javításához megfelelő módszerekre és eszközökre van szükségünk.

2024. május 24. 13:04

Magas felbontás és fejlett csatlakoztathatóság otthoni és irodai használatra

A kijelzőspecialista AOC büszkén mutatja be új, elegáns QHD modelljét, a B3 sorozat B2C monitorcsaládjának értékorientált kiegészítését. A 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC Q27B3CF2 QHD felbontást (2560x1440) kínál otthoni és irodai környezetbe egyaránt, és elegáns dizájnnal ötvözi a funkcionális kiválóságot. Az olyan funkciók, mint a 100 Hz képfrissítési ráta, az USB-C csatlakoztathatóság (65 W Power Delivery tápellátással) és az Adaptive-Sync lehetővé teszik a produktív és kényelmes munkavégzést – mindezt rendkívül jó árazással kombinálva.

2024. május 23. 18:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52