Épül a világ egyik legnagyobb DRAM gyártó komplexuma

Széll Zoltán, 2006. december 10. 19:23
Az Elpida Memory és Powerchip Semiconductor Corporation (PSC) bejelentette, hogy együtt közös vállalatot alapítottak, amelynek feladata nagy sebességű DRAM lapkák tömeggyártása lesz. Ennek érdekében megkezdték a világ egyik legnagyobb félvezetőgyártó komplexumának építését.
Az új gyár Taiwan Központi Tudományos Parkjában (CTSP) épül fel és tervezett teljes kapacitása 240000 darab 12 hüvelykes szilíciumszelet/hónap. Más szavakkal: amikor a gyár majd teljes kapacitással üzemel, havonta 240000 darab szilíciumszelet feldolgozására lesz képes. A két a vállalat abban is megegyezett, hogy a következő generációs DRAM gyártás-technológiát közösen fejleszti.

 Mind a két vállalat kiváló pozícióban van a DRAM piacon, és a DRAM iparban. Az új komplexum teljes költsége eléri az 1,2 milliárd dollárt. A PSC-nek az újtól nem messze már épül egy 12 hüvelykes DRAM gyára. A vállalat emberi erőforrásokat is áthelyez az Elpida céggel közös gyárba, ahol a két cég szakemberei közösen fejlesztik a következő generációs DRAM gyártás technológiát.

 A CTSP-ben felépülő Elpida és PSC Taiwan JV (közös vállalat) négy 12 hüvelykes DRAM gyártó üzemet foglal magába, amelyek együttes kapacitása 240000 szilíciumszelet/hónap. Jelenleg az első üzem építése közel áll a befejezéshez - kapacitása 60000 darab szilíciumszelet/hónap - ahol az ú.n. „tiszta- szoba” üzembe-helyezése ebben a hónapban megkezdődött.

 A jövő év második negyedében helyezik üzembe a gyártó berendezéseket és a litográfiai rendszereket. A DRAM lapkák gyártása 70nm-es technológiával a harmadik negyedévben indul. Az üzem kezdeti kapacitása 30000 darab 12 hüvelykes szilíciumszelet/hónap.

 A négy üzem együttes területe 196000m2. Egy üzem kezdeti kapacitása 30000 szilíciumszelet/hónap, maximális kapacitása 60000 szilíciumszelet/hónap. A teljes gyár – 4 üzem együtt - maximális kapacitása 240000 szilíciumszelet/hónap. A DRAM lapkák tömeggyártása 2007. harmadik negyedévben indul.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

5 dolog, amit már most könnyen digitalizálhatnánk a munkában

Már régen elmúltak azok az idők, amikor minden szerződést és számlát papír alapon, postai úton kellett eljuttatni a célszemélyhez, és egy ideje már a céges irattárakat is szerverekre cseréltük. A mai napig vannak viszont olyan feladatok, amelyeket manuálisan vagy személyesen végzünk – ahelyett, hogy már elérhető technológiai megoldásokra bíznánk magunkat. Íme öt olyan tevékenység, amit már a jelenleg elérhető eszközökkel is könnyen digitalizálhatnánk a mindennapokban.

2024. május 26. 10:27

10 éves a Craft Conference: Budapestre érkezik a Google, a Spotify és az OpenAI is

Ami a technológiai innovációnak a CES, az a szoftverfejlesztésnek a Craft – idén ünnepli tizedik születésnapját Közép-Európa legnagyobb IT szakmai konferenciája, amely évről évre többezer szakembert szólít Budapestre. A kétnapos Craft Conference igazi sztárparádéval várja az érdeklődőket május végén a Vasúttörténeti Park látványos díszletei között: érkeznek a Google, a Tesla, a Spotify, a Microsoft, az OpenAI és az Ebay szakértői, de a keynote előadók között szerepel majd a világ egyik legolvasottabb tech hírlevelét író Orosz Gergely is. A szakmai fesztiválon kiderül, hogyan lehet MI-eszközökkel vagy digitális csapattagokkal növelni a produktivitást, hogy tényleg a jövő sikerszakmája lesz-e az AI Engineer és hogy miért „ült le” kicsit az IT-piaci az utóbbi hónapokban.

2024. május 25. 12:30

Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése, megérkezett BESS

Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését. 

2024. május 25. 10:43

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17