MS ERP megoldás építőipari és holding vállalatokra

Kovács Attila, 2006. december 12. 12:57
A Revolution Software Kft. mai sajtótájékoztatóján a cég idei pénzügyi eredményei és 2007-es tervei mellett bemutatásra került a Microsoft (MS) Dnamics NAV alapon építőipari és holding vállalatok részére saját erőből kifejlesztett ERP megoldás is.
A Revolution pénzügyi adatai: 2006 (várakozás): 400 millió forintos forgalom, 40 millió forintos adózás előtti eredmény. A teljes bevételből 150 millió forint származik idén a Dynamics NAV értékesítésekből. Eddig 13 projektet bonyolítottak le és közel 40 cégnél vezették be az MS ERP termékét. 2007-ben a tervek szerint az ERP-ből származó bevételeket megduplázza a cég, amely 600 millió forintos összforgalmat tervez a jövő esztendőre.

A  MS Dynamics NAV-hoz való, kisebb ügyviteli rendszernek megfelelő Revolution-hozzáfejlesztés révén főleg az 1 milliárd forint éves árbevétel fölötti építőipari vállalatok találhatnak speciális problémáikra vállalatirányítási rendszer megoldást. A rendszer, plusz hozzáfejlesztési megoldás (likviditástervezés és kontrolling), plusz szervezés együttes ára 10 millió forinttól indul. Az első referenciák: SCD Holding, Narva Építő. A Prím Online kérdésére, hogy az előkészítés, szervezés és eladás funkciókon kívül még mit vállal a cég, a válasz: a hazai építőiparban ismert gyengébb IT-ellátottság miatt a Revolution a megoldással összefüggő oktatási feladatokat is vállal. Elsősorban azokat a hazai építőipari vállalatokat célozzák meg, amelyek már rendelkeznek valamilyen professzionális gyártótól származó, vagy saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerrel.

A Revolution Likviditástervezés és kontrolling modulja a Microsoft Dynamics NAV kis- és középvállalatok számára készült vállalatirányítási rendszeréhez készült, amely már önmagában is átfogó megoldást nyújt a pénzügyi folyamatok, az ügyfélkezelés és az elosztási csatornák folyamatainak optimalizálására. Az iparági vertikumok speciális igényeit lefedő megoldások ráépülnek a vállalatirányítási rendszer széleskörű alapfunkcióira, azokkal szorosan integrálva működnek. Ilyen speciális megoldást fejlesztett ki a Revolution, amely számos cég számára nyújt más vállalatirányítási rendszerekben nem elérhető funkciókat. A Revolution szerint az építőipari cégek könnyen javíthatják versenyképességüket vállalatirányítási rendszerek bevezetésével. A bevezetés azonban csak akkor vezet valós eredményre, ha az a hagyományos vállalatirányítási feladatokon kívül figyelembe veszi az iparágra jellemző sokszor szélsőséges feltételeket. A napjainkban használt ERP rendszerek nem kezelik azokat a problémákat, amelyekkel az építőipari beruházó, generálkivitelező és a holding formában működő cégek nap mint nap szembenéznek. Így többek között nem képesek több nagyértékű, hosszú távú projekt egy időben való kezelésére, nem jelzik előre a likviditási nehézségeket, nem felkészítettek nagy értékű hitelek kezelésére. Holdingvállalatok esetén nem alkalmasak a különböző működési területek, projektcégek tevékenységének, pénzügyi műveleteinek összehangolása, és szintén nem képesek speciális pénzügyi műveletek (bankgarancia, garanciális visszatartás etc.) kezelésére. Az általános ERP rendszerek szintén nem képesek különböző iparági specialitásokat egy rendszeren belül kezelni, a terveket akár projektszintre lebontani, valamint a vállalatok közötti kapcsolatokat kezelni, holott ezek az igények alapvetők egy holdingvállalat számára.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

AGV-k: a vezeték nélküli evolúció

Ismerje meg, hogyan emelték a HMS Networks a vezeték nélküli technológiákban szerzett szakértelme és az Anybus termékei a Mercedes-Benz vezető nélküli szállítórendszer (AGV) flottáját egy magasabb szintre.

2024. április 22. 09:55

ABB: 2024. I. negyedévi eredmények

Björn Rosengren, vezérigazgató: „A magas bázisadatokhoz viszonyított első negyedéves teljesítményünk azt mutatja, hogy az év jól indult, a megrendelések dinamikája erősebb a vártnál, az árrés rekordmagas, a készpénztermelési teljesítményünk erős. Mindez kellő magabiztosságot ad ahhoz, hogy a 2024-ben várt árrést felfelé módosítsuk.”

2024. április 20. 19:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50