Szemet vetett a Telecom Italiára a spanyol Telefónica

MTI Sajtóadatbank, 2007. február 19. 09:08
A spanyol Telefónica vezére, Cesar Alierta a Wirtschaftswoche német lap vállalati belső körökre hivatkozó értesülése szerint többségi részesedés megszerzésére törekszik a Telecom Italiában. A jelenleg még vita tárgyát képező 18 százalékos pakettvásárlás csak az első lépés lenne ebbe az irányba. A vásárláshoz szükséges összeget a holland Endemol tévé produkciós cég 75 százalékos részesedésével teremtené elő a spanyol távközlési vállalat.
A Pirelli & C SpA (PC.MI) és a Telefónica a héten korábban megerősítette: tárgyalásokat folytatnak arról, hogy a Telefónica kisebbségi részt vásárolna a Telecom Italia anyacégében, a Holding Olimpiában. A Pirellinek 80 százalékos része van az Olimpiában, amely ugyanakkor a Telecom Italia vezető részvényese, 18 százalékos részvénypakettel.

Az olasz Il Sole 24 Ore lap úgy tudja, hogy a spanyol cég kétmilliárd eurót ajánlott fel a Pirellinek egy 30 százalékos Holding Olimpia pakettért. Az Olimpia egy meg nem nevezett olasz konzorcium, a France Télécom, a TeliaSonera, az indiai Hinduja csoport, valamint az orosz Sistema  érdeklődését is felkeltette.

  •  

Február eleje óta harmadik lehetőségként egy új mobilszolgáltató áll a szlovák előfizetők rendelkezésére, a Telefónica O2 Slovakia, a spanyol Telefónica leányvállalata. A szolgáltatás üzembe helyezése zökkenőmentesen megtörtént. A társaság saját bevallása szerint mintegy félmillió ügyféllel rendelkezik.

Az O2 december óta toborozza átfogó reklámkampány keretében főként olcsó áraival az előfizetőket. A Deutsche Telekom tulajdonában lévő T-Mobile Slovakia és francia konkurense az Orange 2006 végén együttesen 4,7 millió előfizetővel rendelkezett az 5,4 milliós lakosság körében. A Telefónica O2 nem épített ki saját hálózatot, hanem a T-Mobile Slovakia hálózatát bérli még a jövő évig.

Szlovák szakértők szerint még nem teljesen biztos, hogy az O2 megtarthatja-e 2006 augusztusában szerzett licencét. A magasabb ajánlat ellenére kiesett Mobilkom Austria és a cseh-szlovák B Four csoport ugyanis bírósági keresetben támadta meg a döntést állítólagos eljárási manipulációkra hivatkozva. Január közepén a pozsonyi ügyészség vizsgálatot indított a kiírási eljárás folyamán elkövetett törvénysértések gyanúja miatt.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59