Többnyelvű honlap az ExxonMobil dolgozói számára

OTS - Cégvonal, 2007. március 16. 09:39
A United Steelworkers (USW) szakszervezet bejelentette, hogy többnyelvű honlapot létesít, amelyen keresztül egyszerűen kommunikálhatnak egymással az ExxonMobil világszerte megtalálható telephelyein dolgozók, és könnyebben összefoghatnak közös céljaik megvalósításáért.
- A honlap megnyitását hosszas előkészületek előzték meg - mondta Gary Beevers, a USW alelnöke, az olaj- és gázipari kollektív szerződés főtárgyalója és az ExxonMobil dolgozók globális szolidaritási hálózatának (Global Network for ExxonMobil Workers, Solidarity) vezetője. - Meggyőződésem, hogy a honlap javítja kommunikációs lehetőségeinket, és még hatékonyabbá teszi ezt az értékes hálózatot.

A http://workersatexxonmobil.usw.org című honlap öt nyelven, angolul, franciául, japánul, oroszul és spanyolul olvasható. - Tartalmazza a vállalatról, a vele kapcsolatban álló szakszervezetekről és az emberi jogi kérdésekről szóló legfontosabb információkat, valamint a vállalattal kapcsolatban álló szakszervezeti szövetségek linkjeit, és teret ad az ExxonMobil dolgozók megjegyzéseinek - mondta a hálózat irányítója, Keith Romig.

A globális szolidaritás hálózat 2004-ben az ICEM (International Federation of Chemical, Energy, Mine and General Workers, Unions) szakszervezeti szövetséggel együttműködésben jött létre. - Az ICEM értékes szerepet játszott a honlap megindításában  mondta Joe Drexler, a USW stratégiai kutató és tervezési tevékenységének irányítója.

Az ExxonMobil a világ legnagyobb multinacionális olajtársasága, illetve legnagyobb és legnyereségesebb magáncége. - Régebben arról volt híres, hogy nem nagyon törődött a dolgozóival és a civil társadalommal, nem törekedett a feltételek javítására - mondta Beevers. - Nemrég azonban pozitív lépéseket tett a helyes irányba. Meggyőződésünk, hogy hálózatunk, valamint az emberi jogi és civil szervezetekkel folytatott párbeszédünk komoly szerepet játszott e változás előidézésében.

  • A USW Észak-Amerika legnagyobb ipari szakszervezete, amelynek az Egyesült Államokban, Kanadában és Arubán összesen 850 ezer tagja van. A USW egyszersmind az egyesült államokbeli és kanadai energiaipar legnagyobb dolgozói érdekképviseleti szervezete.
  • Az ICEM globális szakszervezeti szövetség, amelynek tagjai a vegyipar, az  energiaipar, a bányászat, a papíripar és a kapcsolódó iparágak 20 millió dolgozóját képviseli.
Kulcsszavak: munkaerő

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új iparági sztenderd a tűzvédelemben

Folyamatosan bővül azoknak intézményeknek, gyáraknak, logisztikai központoknak a száma, amelyek egyszerűbbé és papírmentessé tették az ellenőrzési, karbantartási folyamatokat és azok dokumentálását egy egyedülálló magyar fejlesztésnek köszönhetően. A szoftvercég innovációja a következő időszakban egyfajta iparági sztenderddé válik a területen, amellyel átláthatóvá, egységesség válnak az ellenőrzések, auditálások folyamata is.

2024. június 25. 17:04

A pénzügyileg legstabilabb vállalatok között a Robot System

A Robot System Kft. mostantól Dun & Bradstreet tanúsítvánnyal rendelkezik, mely a globális üzleti információszolgáltatás és -minősítés vezetőjeként, minden működő vállalkozás pénzügyi stabilitását és üzleti megbízhatóságát értékeli egy folyamatosan ellenőrzött és bizonyított, nemzetközi szakértők által kidolgozott módszertan alapján. Ennek eredményeként került cégünk, a Robot System Kft., a pénzügyileg legstabilabb vállalatok közé.

2024. június 25. 09:56

A mesterséges intelligencia bevezetésekor a vezérigazgatóknak kell az élen járni

A vezérigazgatóknak minden tekintetben az élen kell járniuk, akkor is, amikor a generatív mesterséges intelligencia bevezetéséről van szó. A felelősség ebben az esetben is a szervezet vezetőségét terheli, akiknek üzleti sikeresség érdekében fontos tényezőket kell mérlegelniük a bevezetés során.

2024. június 24. 18:20

Bemutatják, mit kell tudni a skizofrén marketing korszakáról

A Marketing Summit témái idén az európai nemzeti marketingszövetségeket tömörítő European Marketing Confederation által jegyzett European Marketing Agenda pilléreire épülnek. A szakma elismert hazai és nemzetközi szakértői a legújabb marketing, kommunikációs és üzleti trendek, illetve kihívások sikeres megválaszolásán túl a technológiai és AI megoldások eredményes implementációjára is kitérnek majd az eseményen. A Summit Díjátadó Est keretében pedig öt szakmai díj elismeréseit adják át majd a reggeltől késő estig tartó rendezvényen, amelyet szeptember 19-én, a MÜPA-ban tartanak.

2024. június 24. 14:58

A felújított ABB-robotok ragyogó kilátásokat kínálnak a német motorkerékpár-gyártónak

Csillogó tankok, fényes rugóstagok, polírozott króm és porszórásos felületek – a motorkerékpárok esetében elengedhetetlen a vonzó megjelenés. Az egyik német motorkerékpár-gyártónál az ABB robotjai dolgoznak keményen azért, hogy elérjék a járműveknél a kívánt fényezést. Helyüket azonban 8 évnyi fáradhatatlan munka után felújított robotok veszik át. 

2024. június 24. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40