Állítólag 5 millió e-mail tűnt el a Fehér Ház hivatalos levelezéséből

Milkovits Gábor, 2007. április 15. 08:27
Általános felháborodás és különféle összeesküvés-elméletek kísérik Amerikában azt a hírt, amely szerint igen jelentős mennyiségű e-mailnek egyszerűen nyoma veszett a Fehér Ház hivatalos elektronikus levelezéséből.
A köztudatban egy 5 milliós szám kering, habár ezt az Elnöki Hivatal szóvivője nem erősítette meg. A Demokrata Párt vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, amelynek során a történtek esetleges szándékosságát vizsgálják. A procedúrát vezető Henry A. Waxman aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a Fehér Ház esetleg megsérti a hivatalos okiratok kezelésére vonatkozó törvényt. A közvélemény és a politika indulatait az váltotta ki leginkább, hogy az eltűnt e-mailek között olyan elektronikus levelek is voltak, amelyek nyolc államügyész ellentmondásos elbocsátásának körülményeihez kapcsolódnak.

A vizsgálat idejére a Fehér Ház munkatársainak megtiltották bármilyen e-mail törlését, és egyúttal eligazítást is kapnak az internetes postafiókok kezelését illetően. Eközben a szóvivő szerint igyekeznek minél több elveszett e-mailt megtalálni, illetve helyreállítani. A bloggerek körében különböző találgatások folynak arról, hogy mit és miért akart eltitkolni a Bush-adminisztráció ilyen ha szándékos, akkor primitív módon. Patrick Leahey demokrata szenátor szerint az eset kísértetiesen emlékeztet a Watergate ügyben a Nixon magnószalagokról annak idején hiányzó 18 percre, az e-mailek véletlenszerű eltűnése pedig nagyjából annyira hihető, mint amikor a rossz diák arra hivatkozik, hogy a kutyája széttépte a füzetét, amiben a házi feladat volt.
Kulcsszavak: e-commerce hacker security

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

AGV-k: a vezeték nélküli evolúció

Ismerje meg, hogyan emelték a HMS Networks a vezeték nélküli technológiákban szerzett szakértelme és az Anybus termékei a Mercedes-Benz vezető nélküli szállítórendszer (AGV) flottáját egy magasabb szintre.

2024. április 22. 09:55

A Thermaltake bemutatja első Bumblebee (dongó) színű termékét

A Thermaltake, a prémium toronyházak, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bejelentette a The Tower 200 Bumblebee Mini toronyházat, egy új színű változatot a közkedvelt The Tower sorozatban. A Tower 200 egy mini-ITX toronyház függőleges kialakítással és kivételes hűtési hatékonysággal. Bár ez a ház kompakt méretű, egy 4090-es grafikus kártya és egy 280 mm-es radiátor is elfér benne. Az új élénk sárga árnyalat hozzáadásával a The Tower 200 sorozat már hat színben kapható: fekete, Snow, Turquoise, Racing Green, Matcha Green és Bumblebee, így könnyedén kiválaszthatod a stílusodhoz illő The Tower 200-at.

2024. január 2. 12:10

Magyarországon is elkezdték blokkolni az AI robotok hozzáférését a weboldalak

Felmérésünk szerint az 1000 legolvasottabb magyar weboldal nagyjából 1%-a blokkolja a mesterséges intelligencia robotok hozzáférését tartalmaikhoz. Világszinten ez az arány már 20% felett jár, de Magyarországon is növekedés várható.

2023. október 12. 16:11

Gyerekszobától a tanteremig – Két nap a digitális tudatosságért

Mit jelent a digitális szülőség a XXI. században? Hogyan tudjuk online is biztonságban gyerekeinket? Milyen eszközkészlettel tudjuk elősegíteni, hogy élmény legyen a tanulás? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ az a kétnapos esemény-sorozat, melyet a digitális tudatosság jegyében szerveznek a Magyar Telekom székházban.

2022. október 13. 12:55

Érik a forradalom az alkalmazásfejlesztésben

Az IT-szektorban tomboló munkaerőhiány nem új keletű probléma: miközben jelenleg az USA-ban közel 1 millió betöltetlen pozíció van a területen, a hazai GDP csaknem 20%-át adó digitális gazdaság a kivándorlással, a kisadózó vállalkozásokat érintő szigorításokkal és az alapfokú oktatás kapcsolódó hiányosságaival küzd. Mindezt tetézi a járvány alatt pánikszerűen felpörgő digitalizációs igény, hiszen nagyságrendileg ötször több megrendelés érkezik manapság a fejlesztő cégekhez. 

2022. október 4. 17:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17