A Synergon beszállna a virtuális mobilszolgáltatásba

Kovács Attila, 2007. április 25. 15:11
A Synergon Informatika Nyrt. Liberalizált távközlés a közép-kelet-európai régióban címmel rendezett az MVNO (Mobile Virtual Network Operator) terén való lehetséges szerepvállalásáról ma félnapos konferenciát Budapesten, a Hotel Kempinskyben.
A megjelent ötven érdeklődő és a sajtó képviselői Lazarovits Márk vezérigazgató bevezetőjét követően négy előadást hallgattak meg. A jelen lévőknek lehetősége nyílt technológiai és törvényi szabályozási oldalról megismerni a távközlési és informatikai piac konvergens megoldásának, a virtuális mobilszolgáltatásnak az előnyeit, mind a telekommunikáció, szolgáltató, és nagyvállalati szférában, mind a lakossági ügyfelek oldaláról. A konferencián a virtuális mobilszolgáltatás üzleti előnyeit megismerve, megtudhatták, hogyan válhat versenyképessé a távközlési szolgáltatás és a szolgáltatással mennyire jelentős árcsökkenés érhető el a régióban.

Az itthoni kilátásokról és a Synergon lehetséges szerepéről szólt Jeszenszky Zoltán, a Synergon Igazgatóság elnöke. Magyarországon, kissé eltérően más uniós országoktól, más a helyzet az MVNO-t illetően. Egyértelműnek látszik, hogy a telített mobilpiacon egy virtuális mobiltársaság csak a három itthoni mobilszolgáltató kárára tudná működését megkezdeni, illetve fenntartani. Ráadásul a "fapados" szolgáltatók diszkontszolgáltatást nyújtanak "áron alul", így a nekik hálózatot biztosító cégeknek mindenképpen versenytársává válnának. Jeszenszky szerint a Synergon fejlődéséhez nem elég a hazai informatikai piac bővülése, mint hálózatépítő és -fenntartó ezért is kíván az MVNO vonalon új irányokban fejlődni. A Synergon azt tervezi, hogy a nagy mobil szolgáltatók versenytársaivá válás helyett, szeretne első lenni a hazai MVNO-üzlet más szereplői között, főleg befektetéssel és megfelelő informatikai eszközök szállításával. A mai konferencián a házigazda társaság leginkább a kapcsolatfelvételre fókuszált.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17