Peter Löscher a Siemens új elnök-vezérigazgatója

Kovács Attila, 2007. május 29. 07:58

Peter Löscher (49), aki jelenleg még az amerikai New Jersey állam Whitehouse Station székhelyű  Merck & Co. Inc. gyógyszerkutató és -gyártó világcég igazgatótanácsának tagja és a vállalat Global Human Health részlegének elnöke, lesz a Siemens AG új elnök-vezérigazgatója. A Siemens felügyelő bizottsága, elfogadva elnökségének javaslatát, a Siemens AG Igazgatóságának (Managing Board) rendes tagjává választotta Löschert, és 2007. július 1 hatállyal kinevezte annak elnökévé, azaz a Siemens AG elnök-vezérigazgatójává.

Heinrich Hiesinger (46), a Siemens Building Technologies (SBT) ágazat  eddigi vezetője személyében még egy új tagja van a Siemens AG Igazgatóságának, illetve azon belül a Végrehajtó Bizottságnak (Executive Committee). Hiesinger a  testületben két ágazatért lesz felelős, az SBT-ért és a Siemens IT Solutions and Services (IT szolgáltató ágazat), regionálisan pedig az Európa régió felügyeletét látja el. Továbbá: legkésőbb ez év végéig a Siemens személyzeti főnöki feladatait is átveszi.

Kulcsszavak: CIO +céginfo Siemens

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

AGV-k: a vezeték nélküli evolúció

Ismerje meg, hogyan emelték a HMS Networks a vezeték nélküli technológiákban szerzett szakértelme és az Anybus termékei a Mercedes-Benz vezető nélküli szállítórendszer (AGV) flottáját egy magasabb szintre.

2024. április 22. 09:55

ABB: 2024. I. negyedévi eredmények

Björn Rosengren, vezérigazgató: „A magas bázisadatokhoz viszonyított első negyedéves teljesítményünk azt mutatja, hogy az év jól indult, a megrendelések dinamikája erősebb a vártnál, az árrés rekordmagas, a készpénztermelési teljesítményünk erős. Mindez kellő magabiztosságot ad ahhoz, hogy a 2024-ben várt árrést felfelé módosítsuk.”

2024. április 20. 19:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50