Beszerzés - nyíltan

Fekete Gizella, 2007. június 6. 16:03

Open source e-procurement megoldást vezet piacra idehaza az Electool. A 2004-ben alakult, outsourcingolt beszerzések lebonyolítására és elektronikus beszerzési rendszerek üzemeltetésére szakosodott vállalkozás az amerikai Coupa termékével kívánja a hazai vállalkozások figyelmét az elektronikus beszerzéssel elérhető előnyökre irányítani.

Az Oracle-ből kivált fejlesztők kezdeményezésével létrejött Coupa által fejlesztett, ingyenesen letölthető és enterprise változatban is forgalmazott ProcurementTool az igényléstől a jóváhagyáson át a számla befogadásáig automatizálja a beszerzési folyamatot.

Mai sajtótájékoztatójukon az Electool ügyvezetője, Szabó Ákos az e-beszerzés iránti növekvő nemzetközi szintű érdeklődéssel indokolta lépésüket. Az open source alapokon való fejlesztés – tette hozzá -, a jelen egyik meghatározó informatikai útjaként, a vállalatirányítási alkalmazásokat és ezen belül az e-beszerzési megoldásokat is elérte.

A bármely ERP rendszerhez egyszerűen illeszthető, azokkal integráltan együttműködni képes, a felhasználói által interneten keresztül elérhető rendszer, a hazai forgalmazó szerint jó néhány többletet nyújt a bevezetése mellett voksoló vállalkozásoknak, intézményeknek, az akár azok moduljaiként, akár önálló termékként piacon lévő hasonló funkciójú programoknál.

Az említett többlet funkciók egyike az ismétlődő vásárlások e-mailből intézhető volta – ismerve az e-mail iránti magas fokú affinitást, illetve a rendszerek használatától való hazai idegenkedést, ez kedvező fogadtatásra számíthat -, illetve az egyedi beszerzéseket is lehetővé ú.n. eFormok, amelyekkel a rendszer a nem kommersz, esetenként megszemélyesítést kívánó termékek, pl. névjegykártyák vásárlására is, plusz egyedi fejlesztések nélkül, alkalmassá tehető.

A Coupa fejlesztői által útnak indított, de ma már a nyílt forráskódú közösségek, az ügyfelek stb. által továbbfejlesztett rendszerbe ellenőrzötten épülhetnek be az újabb fejlesztések, a nagyvállalatoknak kínált enterprise rendszert, a csak erre a termékkörre koncentráló Coupa, zárt foráskódú megoldásként kínálja.

A nyílt forráskódú változat többszintű jóváhagyás, drug & drop kosárba helyezés, automatikus, PDF vagy cXML formátumban vagy e-mailben történő rendelés funkciókon túl például szállító- és termékminősítési lehetőséget, választást könnyítő szállítói katalógusokat, tartalomcímkézést, de az ERP integráció is tartalmaz, s a fejlesztői közösségeknek köszönhetően a funkcionalitás gyorsan bővül. A ProcurementTool enterprise verzió többek között eSzámla, részteljesítés kezelés, klikk nélküli igénylés, költségkeret-alapú beszerzés és végfelhasználói és központi érkeztetés funkcionalitással is bír.

Az elsősorban kkv-knak szánt nyílt forráskódú változat az Electool honlapjáról is letölthető, de az entergprise változattal együtt, ASP szolgáltatásként is igénybe vehető. A nemzetközi szinten ötezer körüli eddigi letöltők között a versenyszféra kiemelt szereplői - pénzintézetek, gyógyszergyárak, telekommunikációs és más nagyvállalatok – mellett, felsőfokú oktatási intézmények és közigazgatási szervek is találhatók.

A nyílt verzióhoz idehaza az Electool nyújt – többek között többlépcsős helpdesket, verziófrissítést, kézikönyv és szabályzatok elkészítését, integrációt és testreszabást magában foglaló – támogatást.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 ok, amiért a KKV-knak szükségük van a mesterséges intelligenciára a hálózatmenedzsmentben

A mesterséges intelligencia ma már mindenhol jelen van. Ami a hálózatépítést illeti, az irányítás és a kiberbiztonság terén olyan jelentős változások tapasztalhatók, amelyek egyszerűsíthetik a működést és csökkenthetik a kis- és középvállalkozások költségeit. 

2024. május 26. 15:37

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics bemutatta G1 modelljét, amely a vállalat második általános célú humanoid robotja. A bejelentés azonnal szenzációt keltett, mivel a robot könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy szódásüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a hegesztés, ráadásul tömeggyártásra alkalmas, piacérett formában van.

2024. május 26. 13:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17