Nyomtatórendszerekre szakosodott az IBM és a Ricoh közös vállalata

forrás Prim Online, 2007. június 18. 16:00

Az IBM és a Ricoh közös vállalatának létrehozásáról szóló januári bejelentést követően, 1200 alkalmazottal megkezdte működését az InfoPrint Solutions.

A januárban bejelentett összevonás keretében, a Ricoh – a világ egyik vezető digitális irodatechnikai megoldásokat kínáló vállalata – megvásárolta az IBM Nyomtatórendszerek Divízióját, hogy ezáltal erősítse piaci pozícióit a dokumentumkezelő és -feldolgozó megoldások, valamint a nagy teljesítményű nyomtatás területén. Az IBM Nyomtatórendszerek Divíziójából létrejött új vállalatban a Ricoh jelenleg 51%-ot birtokol, a fennmaradó 49% pedig a következő három év során fokozatosan kerül majd a Ricoh tulajdonába.

A közös vállalat jelenleg a világ 18 országában működik (Argentína, Ausztrália, Brazília, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Hong Kong, Olaszország, Japán, Mexikó, Peru, Szingapúr, Spanyolország, Svédország, Taiwan, az Egyesült Királyság és USA) és még az idei évben további bővülést tervez.

Az InfoPrint Solutions, mely az IBM 1 milliárd dollár éves bevételt eredményező Nyomtatórendszerek Divízióján alapul, továbbra is profitálhat az IBM kiterjedt nemzetközi disztribúciós és értékesítési hálózatának előnyeiből. Az IBM partnerei és dealerei ezután is kínálni fogják az InfoPrint nyomtatási megoldásait, miközben az InfoPrint Solutions lesz az IBM preferált globális nyomtatási megoldás szállítója. Az IBM további egy évig nyújt még szerviz szolgáltatásokat az InfoPrint Solutions részére egy szolgáltatási szerződés keretében, aminek következtében több mint ezer IBM karbantartási szakember lép be a közös vállalatba.

Az InfoPrint Solutions, az IBM több mint negyvenéves nyomtatási üzletágban szerzett tapasztalataira, a Ricoh irodai megoldások terén szerzett ismereteire valamint a két cég 20 éves közös innovációjára és fejlesztési törekvéseire alapoz. Ennek köszönhetően az új vállalat az irodapiac összes szegmensében komplex dokumentumkezelő és –feldolgozó rendszereket kínálhat.

A kezdeti sikert igazolja, hogy a januári megegyezés óta már több új és meglévő ügyfél is elkötelezte magát az újonnan létrejött közös vállalat mellett.

Kulcsszavak: +céginfo printer Ricoh IBM

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Eredményes évet zárt a CETIN Hungary

A CETIN Hungary Zrt. sikerrel zárta harmadik teljes üzleti évét. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató beruházásait, árbevételét és nyereségét is jelentősen növelte. A vállalat idén közel 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztési beruházásokra fordítani.

2024. május 27. 14:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17