A Nintendo piaci tőkeértékben megelőzte a Sonyt

MTI Sajtóadatbank, 2007. június 26. 10:02

A Nintendo Wii játékkonzolja piaci sikerének köszönhetően első alkalommal előzte meg piaci tőkeértékben a Sonyt a tokiói tőzsdén - igaz, csak átmenetileg.

A Nintendo részvény árfolyama hétfőn 46.350 jenes csúcsot érintett, ami 6,566 ezer milliárd jen (39,4 milliárd euró) piaci tőkeértékhez juttatta a céget, megelőzve a Sony 6,543 ezer milliárd jenes (39,2 milliárd euró) piaci tőkeértékét. Tőzsdezárásra azonban a Nintendo részvénye kissé visszaesett, a Sony így megőrizhette vezető szerepét.

Az Enterbrain piackutató szerint a Nintendo decemberi bevezetése óta csak Japánban 2,49 millió darabot adott el Wii konzoljából. A Sony PlayStation 3 konzoljából azonban mindössze 928 ezer kelt el. A Wii az Egyesült Államokban is messze maga mögé utasította a PlayStation és XBox (Microsoft) konzolokat.

A Nintendo új játék vezérlési elvet vezetett be Wii konzoljával. A játékosok valós mozdulatokkal irányíthatják a játék menetét, azaz például teniszjátéknál valós mozdulatokkal lehet szimulálni a játékot. A konzol ennek a tulajdonságának köszönhetően új vásárlói rétegek körében is kedvező fogadtatásra lelt.

Kulcsszavak: +céginfo Sony konzol Nintendo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50