Telekommunikációs cégegyesülések segíthetik a Wall Streetet

MTI Sajtóadatbank, 2007. július 3. 09:48

Az amerikai határidős indexek felfelé mozdultak hétfőn, főként a telekommunikációs ágazatból érkező felvásárlási hírek hatására, miközben a piac egy, a profitkilátásokat nagyban meghatározó makroadat, a feldolgozóipar aktivitási indexe nyilvánosságra kerülésétől vár iránymutatást. A Reuters felmérése szerint az ISM "vonatkozó" indexe változatlan marad.

Kanada legnagyobb telefontársasága, a BCE Inc beleegyezett, hogy egy befektetői csoport, amelynek tagjai között az Ontario Teachers Pension Plan is megtalálható, 32,8 milliárd dollárért megszerezze a céget; ez lehet az eddigi legnagyobb kanadai vállalateladási ügylet. A BCE amerikai tőzsdei árfolyama négy százalékkal ugrott meg.

Pénteken az AT&T Inc. is vételről döntött: a Dobson Communications Corp. vidéki vezeték nélküli szolgáltatásokat nyújtó vállalatot veszi meg 2,8 milliárd dollárért.

Készülő felvásárlások is mozgathatják az árfolyamokat: a vezeték nélküli kommunikációhoz nélkülözhetetlen tornyokat szállító Global Tower Partners megvásárlását az ausztrál Macquarie Group által kezelt infrastrukturális alapok konzorciuma venné meg a Blackstone magánbefektetési társaságtól 1,4 milliárd dollárért.

Lefelé indult a Kraft árfolyama, miután a Financial Times azt közölte, a cég tárgyalásokat folytat a francia Danone élelmiszeripari csoport kekszgyártó egységének megvételéről.

Az Apple Inc. árfolyama nyitás előtt kissé csökkent, bár az elektronikus kereskedésben már nyert: a befektetők adatokat várnak arról, hogy sikerült az iPhone piaci bemutatkozása.

Előtérben vannak a geopolitikai tényezők is: forró lett a hangulat a sikertelen londoni merényletkísérletek és a hét végi skóciai repülőtér támadás után.

A határidős indexek közül az S&P 500 futures 5,6 ponttal nőtt, számított értéke felett alakul; 23 ponttal került magasabbra a Dow futures, 7,25 ponttal a Nasdaq 100 futures.

Kulcsszavak: AT&T Apple +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50