Több százezer diák, szülő és munkatárs biztonságos személyazonosság-kezelése egy Novell rendszerben

forrás Prim Online, 2007. július 4. 12:02

Az Egyesült Államok 13. legnagyobb iskolakörzete, a Fairfax County Public Schools a Novell megoldásait választotta személyazonosság-kezelő infrastruktúrájának központi felügyeletéhez. Az új megoldások bevezetésével Fairfax megye közoktatása 164 000 diák, szüleik és a mintegy 22 000 dolgozó személyazonosságának biztonságos kezelését, valamint a technológiai erőforrásokhoz való egyszerű hozzáférést kívánja megvalósítani.

A Novell technológiájának segítségével a Fairfax megyei közoktatási intézmények egyszerűbben nyilvántarthatják a diákok adatait, és könnyebben eleget tehetnek a komolyabb azonosítási és biztonsági kihívásoknak. Biztosíthatják a heterogén informatikai környezet megfelelő működését, emellett pedig garantálják a kormányzati szabályozásnak való megfelelést is. Az iskolakörzetek a Novell számos személyazonosság- és biztonsági megoldását használják egy olyan következetes, központosított rendszer felépítéséhez, amely automatikusan kiosztja és visszavonja a felhasználói azonosítókat. Emellett kezeli a felhasználói jelszavakat, az adatokhoz való hozzáférést, valós időben figyeli a biztonsági zavarokat, valamint auditálási metrikákat és jelentéseket is biztosít.

Virginia legnagyobb iskolakörzeteként a Fairfax megyei közoktatási intézmények számára a kihívást a 238 iskola 80 különböző informatikai rendszerében tárolt felhasználói személyazonosságok skálázható és következetes kezelése jelentette, melynek megvalósítása során szem előtt kellett tartani a HIPAA és a Family Educational Rights and Privacy Act törvényi szabályozásoknak való megfelelést is. A szövetségi rendszerek támogatása szintén kihívást jelentett, hiszen az iskolakörzet számos alkalmazást biztosít felhasználói számára, például az emberi erőforrások, a pénzügyek, a fizetések és a beszerzés területén. Emellett webportálokat, házifeladat-kiadásokat, e-mailt, diákinformációkat, könyvtári katalógusokat és közlekedési információkat is kínál, illetve a szülők számára valós idejű hozzáférést nyújt a diákok adataihoz.

A Fairfax megyei közoktatás az elkövetkező öt évben, több fázisban vezeti be a Novell átfogó megoldáscsomagját. A személyazonosság-kezeléssel és a biztonsággal kapcsolatos feladatok megvalósításához a Novell számos megoldását használják majd, melyek együttes alkalmazásával az iskolakörzet teljes és integrált szolgáltatáshoz jut a szervezeti szintű biztonsági, hivatali, kockázatkezelési és megfelelőségi követelmények teljesítéséhez. A Novell Identity Manager használatával valósítják meg az automatikus felhasználókiszolgálást és jelszókezelést, amelyekhez a Novell eDirectory szolgál a felhasználói azonosságok központi adattáraként a különböző platformok (többek között Windows, UNIX és Linux rendszerek) között. A Novell Access Manager biztosítja a webalapú és külső alkalmazások hitelesítését, a Novell Sentinel pedig az összes esemény valós idejű figyelését végzi a teljes szervezet biztonsági környezetében. A szerződés létrejöttével Virginia állam más iskolakörzeteinek és megyéinek is lehetősége nyílik a Novell személyazonosságkezelő- és biztonsági megoldásainak bevezetésére.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

AGV-k: a vezeték nélküli evolúció

Ismerje meg, hogyan emelték a HMS Networks a vezeték nélküli technológiákban szerzett szakértelme és az Anybus termékei a Mercedes-Benz vezető nélküli szállítórendszer (AGV) flottáját egy magasabb szintre.

2024. április 22. 09:55

ABB: 2024. I. negyedévi eredmények

Björn Rosengren, vezérigazgató: „A magas bázisadatokhoz viszonyított első negyedéves teljesítményünk azt mutatja, hogy az év jól indult, a megrendelések dinamikája erősebb a vártnál, az árrés rekordmagas, a készpénztermelési teljesítményünk erős. Mindez kellő magabiztosságot ad ahhoz, hogy a 2024-ben várt árrést felfelé módosítsuk.”

2024. április 20. 19:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50