A valós idejű reagálás üzleti értéket teremt

forrás Prim Online, 2007. szeptember 27. 17:36

A vezető üzleti intelligencia szállító SAS bemutatta vállalati marketing csomagjának új alkalmazását, a SAS Real-Time Decision Manager megoldást. A SAS valós idejű döntéstámogató rendszere az összes rendelkezésre álló ügyfélinformációt figyelembe veszi a javaslattétel során, s elemzésen alapuló döntési logikával növeli a fogyasztóval való kapcsolatba lépés hatékonyságát – például egy call center munkatársnak feltett kérdés esetén.

Napjaink fogyasztója egyéni bánásmódot vár el, s igényeinek megfelelő, személyre szabott ajánlatot szeretne kapni, legyen szó akár webalapú kommunikációról, telefonos ügyfélszolgálatról vagy más csatornán keresztül történő kapcsolatba lépésről. A SAS Real-Time Decision Manager segítségével megvalósítható az ún. „tömeges testreszabás”. A döntéstámogatási folyamat során a szoftver minden rendelkezésre álló információt figyelembe véve elemzéseket végez, s az üzleti logika alapján valós idejű javaslatot tesz, hogy az éppen vonalban lévő ügyfél kérdésére mi a legjobb, a vállalat szempontjából legjövedelmezőbb válasz. A szoftver „javaslata” vonatkozhat például arra, hogy érdemes-e az ügyfélnek az adott pillanatban ajánlatot tenni egy bizonyos területen. A megfelelő adatok birtokában a rendszer jelzi az ügyfél hajlandóságát egy bizonyos termék megvásárlására, valamint hitelképességét a legutóbbi tranzakciók alapján.

Jól illusztrálja a valós idejű döntéstámogatási folyamatot az a példa, amikor egy ügyfél számlaegyenleg-ellenőrzés céljából felhívja a bankját, s közben arról érdeklődik, hogy mi az a minimális összeg a számláján, amellyel elkerülheti a büntetőkamatot. Ezen új információ, valamint a számlatörténet és a múltbéli tranzakciók alapján a döntési algoritmus megállapítja, hogy a szóban forgó ügyfél nagy valószínűséggel át szeretné vinni számlavezetését egy másik bankhoz. Más tényezők elemzése alapján azonban azt jelzi a rendszer, hogy az ügyfél átlagon felüli jövedelmezőségű, és a jövőbeli megtérülés szempontjából igen nagy lehetőségeket rejt. Ezek alapján a SAS Real-Time Decision Manager azt javasolja a call center munkatársának, hogy olyan választ adjon, amellyel a bank nagy valószínűséggel megtarthatja az ügyfelet.

„A Peppers & Rogers Group kutatása szerint az ügyfelekkel kapcsolatos döntéshozatali folyamatok fele valós időben zajlik „ – nyilatkozta Jeff Levitan, a SAS Customer Intelligence vezetője. „Ezen döntések analitikus megközelítése minden más felfogásnál eredményesebbnek bizonyult, s a valós idejű reagálás képessége a kapcsolatba lépés időpontjában azonnal üzleti értéket teremt.”

A SAS Real-Time Decision Manager kulcsfontosságú előnye, hogy integrálható a SAS Customer Intelligence szoftverkészlettel, valamint a SAS Enterprise Intelligence Platformmal, s ezáltal hasznosítani tudja a szervezet egyes szintjein tárolt ügyfélinformációkat a döntési folyamat során. Ez biztosítja, hogy az ügyfél felől érkező és az ügyfél felé irányuló valamennyi marketingtevékenység koordináltan történjen a vállalatnál, a konzisztencia pedig nagyobb hatékonyságot, eredményesebb ügyfélmegtartást, s ezáltal nagyobb profitot eredményez.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egész Európából érkeztek szakértői javaslatok az európai egészségügyi adattér megvalósításához

Tudatos elkötelezettség, széles körű ismertség és szoros együttműködés szükséges ahhoz, hogy a kontinens országai teljes mértékben kiaknázhassák európai egészségügyi adattérben (EHDS) rejlő lehetőségeket – vélik azok az európai szakértők, akik ajánlásokat fogalmaztak meg a kezdeményezés sikere érdekében. Az EHDS célja a polgárok egészségügyi adatainak uniós szintű rendszerben való kezelése és ezáltal a határokon átnyúló egészégügyi ellátás javítása. Az Európai Bizottság reményei szerint a rendszer a kutatási lehetőségeket is bővíteni fogja, mivel a kutatók és a piaci vállalatok számára lehetőséget nyit nagy mennyiségű egészségügyi adat elemzésére.

2024. május 29. 19:01

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

Együtt a korszerű oktatásért

Megújult a SIÓ-Eckes iskolásokat támogató pályázata: a 2024-től „Köszi, SIÓ!” néven futó programban a vállalat az iskolák digitális oktatásának támogatását tűzte ki célul, hogy a gyerekek és a pedagógusok még több korszerű eszközhöz juthassanak. A sikeresen pályázó intézmények összesen 150 tablettel lehetnek gazdagabbak, sőt a modernizáció mellett elfogadásra motiváló mesével és óratervvel is segíti a tanárok munkáját a vállalat. A pályázatok online leadására 2024. július 14-éig van lehetőség.

2024. május 29. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52