További négyezer fős leépítés az Alcatel-Lucentnél

MTI Sajtóadatbank, 2007. november 5. 08:13

Jelentős pénzügyi nehézségei miatt 2009-ig további négyezer fős leépítést jelentett be a francia-amerikai Alcatel-Lucent távközlési társaság. A leépítéstől 400 millió eurós megtakarítást remél a cég.

Az újabb elbocsátásokról alig nyolc hónappal azután született döntés, hogy az Alcatel-Lucent a múlt év negyedik negyedévi vesztesége bejelentésével közölte: a következő három évben 12500 fős létszámleépítést hajt végre. Vagyis az elkövetkező három évben összesen 16 500 főt bocsát el a távközlési társaság.

A leépítésekkel párhuzamosan a tavaly december elején fuzionált társaság egyidejűleg bejelentette a harmadik negyedév eredményeit is: a 4,35 milliárd eurós forgalom 2,3 százalékos emelkedést jelent az előző negyedévhez képest, de 7,8 százalékos csökkenést a tavalyi harmadik negyedévhez képest. A csoport adó utáni vesztesége 258 millió euró, szemben az egy évvel korábbi 532 millió eurós adózott eredménnyel.

A létszámleépítés a fő intézkedés a cég három részben végrehajtandó sürgősségi akciótervében, amelynek bejelentésekor Patricia Russo vezérigazgató hangsúlyozta, hogy az észak-amerikai befektetések lassulása és az erősödő konkurencia miatt egyre nagyobb a nyomás a fizetéseken.

A társaság nem pontosította, hogy hol várhatók leépítések, de jelezte: a nehézségekkel küzdő régiókra koncentrálnak majd, nevezetesen az Egyesült Államokra, ahol a mobiltelefon-szolgáltatók csökkentették befektetéseiket. A cégtől távozik Jean-Pascal Beaufret gazdasági igazgató, és egy héttagú végrehajtó testület feladata lesz a cég hatékonyságának növelése.

Az Alcatel-Lucent állományi létszáma - 130 országban - 80 ezer körül van.

Kulcsszavak: Alcatel-Lucent +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59