140 milliót fizet a Microsoft szabadalomsértés miatt

Genda Csongor Zoltán, 2007. november 27. 21:24

A Microsoft ismételten pert vesztett egy amerikai céggel folytatott szabadalmi perben, és így a korábban meghatározott összegnél jóval többet kell fizetnie kártérítésként a felperesnek.

A Z4 Technologies még 2004-ben keresetet nyújtott be a redmondi konszern ellen mondván, hogy az a Windows XP-be és az Office 2003-ba beépített aktivációs megoldások révén megsérti cégük egyik levédett technógiáját. Egy texasi bíróság tavasszal már elmaraszalta a szoftveróriást ez ügyben, a vállalat azonban megfellebbezte az ítéletet, ám végül most is kedvezőtlen döntés született a Microsoft számára. Áprilisban 115 millió dollár fájdalomdíj megfizetésére kötelezték a szoftveróriást, most viszont már 25 millió dollárral többet ítélt meg az esküdtszék a felperes javára. A Z4 Technologies nem csupán a redmondi vállalatot, hanem az Autodesk nevű céget is a bíróság elé citálta ugyanezen váddal, ők megúszták egy szerényebb, 18 milliós büntetéssel.

A Microsoft képviselői kijelentették, hogy az elmarasztaló ítélet semmiképpen nem lesz hatással a vita tárgyát képező termékekre, nem fognak változtatásokat eszközölni a Windows XP-n és Office 2003-on sem.

Kulcsszavak: jog Microsoft +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Alelnököket választott a Magyar Marketing Szövetség

A szövetség a marketing szakmai, illetve társadalmi szerepének további mélyítését tűzte ki célul, ennek érdekében a közösségi munka szervezése, a nemzetközi kapcsolatok koordinálása, az edukációs projektek, valamint a vállalati és partnerségi kapcsolatok területén a jövőben három alelnök támogatja majd a szövetség tevékenységét.

2024. június 21. 18:25

Lemaradunk, ha nem tanuljuk meg használni a mesterséges intelligenciát

Megállíthatatlan a mesterséges intelligencia (MI) térhódítása a magyar iskolákban: a tanárok közel 40 százaléka és a diákok harmada rendszeresen használja a technológiát, amely tízből kilenc pedagógus szerint 2-3 éven belül át fogja alakítani az oktatást. 

2024. június 21. 16:18

Közel 60%-os árbevétel növekedést ért el tavaly az online fizetési megoldásokat kínáló Barion

Már több mint 15 országban szolgálja ki e-kereskedelmi partnereit az adatvezérelt fizetési megoldásokra specializálódott Barion. A magyar fintech cég 2023-ban összesen 6.8 millió eurós árbevételt ért el a bel- és külpiacokon, mely a jelenlegi makrogazdasági környezetben szinte ritkaságszámba megy a szektorban. 

2024. június 21. 14:40

A Continental élesben teszteli szuperszámítógépét

A Continental első alkalommal építette be tesztjárműbe, nagy teljesítményű számítógépét (HPC). Ezzel lehetővé vált számos funkciónak, mint például a vezetésbiztonsági rendszerek, az automatizált parkolás, vagy a holisztikus mozgásvezérlés egy járműalkalmazásban történő elhelyezése. 

2024. június 21. 13:07

Kétméteres tévét venne a magyar, ha nem számítana az ár

Kitört a fociláz, a nagy sportesemények környékén pedig jellemzően fellendül a kereslet a televíziók iránt is. De milyen tévét vásárolnának a magyarok, ha nem lennének anyagi korlátaik, és ehhez képest milyen készülékkel rendelkeznek most? Az LG Magyarország friss országosan reprezentatív felmérést*  készített a magyarok tévévásárlási és -használati szokásairól, amelyből az is kiderül, hogy milyen szempontok alapján döntünk a vásárláskor, és mire használjuk a készülékeinket.

2024. június 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02