Felszámolja európai mobilkészülékház-gyártását a Balda - eladja a veszprémi üzemet

MTI Sajtóadatbank, 2007. december 20. 09:38

A német Balda mobil telefonkészülék-alkatrész beszállító vállalat eladja európai mobilkészülékház-gyártó érdekeltségét.

A 800 alkalmazottat foglalkoztató részleg az év végével a KS Plastic tulajdonába kerül. Az ügylet értékéről nem hoztak nyilvánosságra részleteket. A jövőben a Balda érintőképernyőkre, valamint mobilkészülék-házak ázsiai gyártására koncentrálja tevékenységét.

A Balda az Apple iPhone beszállítóinak egyike.

A Balda készülékház-üzletágának értékesítése a Balda Solutions Deutschland GmbH és a Balda Werkzeugbau GmbH vállalatokat érinti Bad Oeynhausenben, valamint Balda Solutions Hungaria Kft.-t Veszprémben.

Az alkalmazottak jövőjéről Clas Röhl, a Balda szóvivője nem nyilatkozott: "a döntés a vevő kezében van" - mondta. A Balda összesen 7500 főt foglalkoztat.

A Balda már szeptemberben bejelentette, hogy az év végéig felszámolja Európában mobilkészülékház-üzletágát. Az idei év első három negyedévében a részleg vesztesége adófizetés után elérte a 26,1 millió eurót. A megtartandó üzletágak - az érintőképernyő-gyártás és az ázsiai készülékház-gyártás - forgalma az első kilenc hónapban 61,3 százalékkal 172,3 millió euróra emelkedett. Az adózás előtti nyereség 9,8 millió euróra nőtt.

Kulcsszavak: +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59