HTCC: felvásárolja az osztrák Memorex Telex Communicationst

forrás Prim Online, 2007. december 20. 18:41

A Hungarian Telephone and Cable megállapodott az osztrák székhelyű Memorex Telex Communications AG, a kelet-közép-európai régió legnagyobb vezetékes infrastruktúrájának birtokosa és egyik vezető alternatív infrastruktúra-szolgáltatója, kibocsátott részvénytőkéjének 95,7%-ban történő megvásárlásáról.

A Memorex vételára 90,5 millió euró (körülbelül 130.3 millió dollár), ez egyrészt a 60,2 millió eurós (körülbelül 86,7 millió dolláros) adósságállomány átvállalásából és a 95,7%-os tulajdonrészüket értékesítő Memorex-részvényeseknek fizetendő 30,3 millió euró (közel 43,6 millió dollár) készpénzből áll össze. A zárást követően a HTCC a Memorex 60,2 millió eurós adósságállományának refinanszírozására készül. A HTCC a Memorex felvásárlását, valamint az átvállalt Memorex-adósság refinanszírozását a Merrill Lynch és a BNP Paribas által biztosított alárendelt áthidaló hitelből kívánja finanszírozni. Ez a hitel egyenlő megítélés alá esik a HTCC fennálló, 2012-ben lejáró, 142 millió eurós, 10,75%-on kamatozó előre sorolt kötvényeivel, valamint a fennálló, 2013-ban lejáró, 200 millió euró értékű, változó kamatozású előre sorolt kötvényeivel.  A HTCC később hosszabb távú finanszírozási konstrukcióval kívánja kiváltani az áthidaló hitelt.

A vételárat a Memorex 2007-re becsült éves EBITDA-jának közel 5,5-szörös értékén állapították meg.  A HTCC számításai szerint a Memorex-akvizíciót 2008 februárjában tudja majd lezárni, miután a szokásos ügyletzárási feltételek – ideértve a szükséges versenyhatósági jóváhagyások megszerzését is – teljesültek.  A zárást követően a HTCC a Memorex kisebbségi tulajdonosainak kivásárlását tervezi az osztrák jogszabályokkal összhangban, melynek eredményeként a HTCC tulajdonrésze száz százalékosra növekszik.

A Memorex, amely a legnagyobb telekommunikációs és internet szolgáltatóknak nyújt nagykereskedelmi adatszolgáltatást, egyike a vezető alternatív telekommunikációs szolgáltatóknak a közép-kelet-európai térségben.  A Memorex 14 országban, köztük Ausztriában, Bulgáriában, a Cseh Köztársaságban, Olaszországban, Romániában, Szlovákiában, Törökországban és Ukrajnában szolgáltat. A cég több mint 12 500 km-es optikai hálózata révén kiemelkedő minőségben nyújt nagykereskedelmi szolgáltatásokat nagy nemzetközi cégek számára. A Memorex jelentős bevétel- és EBITDA-növekedést könyvelt el az elmúlt években köszönhetően a fejlődő piacokon mutatott növekedésének, elsősorban a törökországi piacra lépésnek, ahol a Memorex az egyetlen nem törökországi alternatív szolgáltató szemben a helyi inkumbens telekommunikációs szolgáltatóval.

Kulcsszavak: +céginfo HTCC

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

5 dolog, amit már most könnyen digitalizálhatnánk a munkában

Már régen elmúltak azok az idők, amikor minden szerződést és számlát papír alapon, postai úton kellett eljuttatni a célszemélyhez, és egy ideje már a céges irattárakat is szerverekre cseréltük. A mai napig vannak viszont olyan feladatok, amelyeket manuálisan vagy személyesen végzünk – ahelyett, hogy már elérhető technológiai megoldásokra bíznánk magunkat. Íme öt olyan tevékenység, amit már a jelenleg elérhető eszközökkel is könnyen digitalizálhatnánk a mindennapokban.

2024. május 26. 10:27

10 éves a Craft Conference: Budapestre érkezik a Google, a Spotify és az OpenAI is

Ami a technológiai innovációnak a CES, az a szoftverfejlesztésnek a Craft – idén ünnepli tizedik születésnapját Közép-Európa legnagyobb IT szakmai konferenciája, amely évről évre többezer szakembert szólít Budapestre. A kétnapos Craft Conference igazi sztárparádéval várja az érdeklődőket május végén a Vasúttörténeti Park látványos díszletei között: érkeznek a Google, a Tesla, a Spotify, a Microsoft, az OpenAI és az Ebay szakértői, de a keynote előadók között szerepel majd a világ egyik legolvasottabb tech hírlevelét író Orosz Gergely is. A szakmai fesztiválon kiderül, hogyan lehet MI-eszközökkel vagy digitális csapattagokkal növelni a produktivitást, hogy tényleg a jövő sikerszakmája lesz-e az AI Engineer és hogy miért „ült le” kicsit az IT-piaci az utóbbi hónapokban.

2024. május 25. 12:30

Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése, megérkezett BESS

Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését. 

2024. május 25. 10:43

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17