Alvicom: sikeres teljesítményteszt az Aegon biztosítónál

Takács Zsolt, 2008. november 25. 18:34

A magyarországi IT-tesztelési piac egyik vezető társasága, az Alvicom sikeresen működött közre az Aegon biztosító kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (KGFB) webes díjkalkulációs és ajánlatkészítő alkalmazásának tesztelésében. Az elvégzett terheléses teszteknek köszönhetően a megrendelő üzletkritikus webes alkalmazásait sikerült olyannyira felgyorsítani, hogy a biztosító a novemberi biztosítóváltó csúcsban a korábbi évekhez viszonyított magasabb terhelés esetén is gyorsabban ki tudja szolgálni a díjkalkulációs kéréseket.

A tavaly novemberi KGFB-rohamban észlelték először az Aegon szakemberei, hogy az éves átlagnál nagyságrendekkel több ajánlatkérés webes kiszolgálása esetenként az elvártnál lassabb válaszidőkkel szolgálja ki a partnereket. Az ilyen csúcsokban mért válaszidő az elvárt érték két-háromszorosát is elérhette. Mielőtt a lassú válaszidők esetleg üzleti veszteséget okozhattak volna az idei kampányidőszakban, a biztosító megkereste az Alvicom Kft-t, hogy tesztelje le, és derítse ki az időnként előforduló zavarok okát.

"Társaságunk a tesztelések és fejlesztések alkalmával különböző tesztelésre használható eszközökkel dolgozik, választhatunk a partnereink teszteszközei vagy az általunk kifejlesztett eszközök közül" - mondta el Lakatos Attila, Alvicom Kft. vezető fejlesztője.

A 3 hét alatt végrehajtott feladat első 2 hetében az üzleti folyamatok felvétele, különféle szkriptek paraméterezése, és olyan próbafuttatásokat végzett az Alvicom, amelyekben az esetleges funkcióhibákat lehet felderíteni. Az első szakaszban nagyon megkönnyítette a munkát, hogy a biztosító szakemberei igen kooperatívan álltak a munkához, a "házi" fejlesztők gyorsan reagáltak a felmerülő problémákra, s a rendszert fejlesztő külső cég is könnyen elérhető volt - jelentette ki az Alvicom vezető fejlesztője. Az első időszak végére megtörtént a felderített hibák kijavítása is.

A tesztelés második szakaszában kezdődött meg az "igazi" terhelési tesztek futtatása, a rendszer monitorozása, majd a mért adatok alapján a javaslattétel a rendszer felgyorsításának módjairól. Az Alvicom javaslatainak alapján elvégzett módosítások után a társaság szakemberei elvégezték a rendszer új, javított verziójának "visszamérését" is. Az eredmény fényesen igazolta a befektetett munkát, minden válaszidő az elvárt sebességnél rövidebb lett - jelentette ki Lakatos Attila.

Teljes mértékben meg voltunk elégedve az Alvicom munkájával, amelynek segítségével jelentősen gyorsítani tudtuk a webes alkalmazásunkat – jelentette ki Vér János, az Aegon rendszerfejlesztési területén az értékesítés támogatási csoportvezetője. Mint elmondta, abban biztos volt, hogy némi gyorsulást el lehet majd érni, de arra legmerészebb álmaikban sem számítottak, hogy négyszeres sebességet is el lehet érni. Megelégedettségünket csak fokozta, hogy az Alvicom szakértői a munka során felmerülő kisebb fennakadásokat, átmeneti nehézségeket gyorsan és szakszerűen elhárították, megoldották – tette hozzá Vér.

Az Alvicom üzleti filozófiája szerint mindig az ügyfeleivel együtt tesztel és így dönti el, hogy melyik módszert és teszteszközt használja a rendszer hiányosságainak és gyenge pontjainak meghatározására, s milyen további lépések szükségesek. Tesztelési munkáink során saját hatékony és megbízható eszközöket fejlesztettünk ki, hiszen az érzékeny adatokkal teli banki környezetben speciális tesztelés szükséges - mondta el az Alvicom szakembere.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50