VMware View 3: kiterjesztett desktopmegoldás

Kovács Attila, 2008. december 18. 07:25

Marek Swierad, a VMware kelet-európai regionális menedzsere a hazai szaksajtó képviselőivel való tegnapi első találkozóján kijelentette: az eddig „belterjesen” fejlődő magyarországi VMware-tevékenységnek 2009-ben jelentősen nagyobb sajtó- és szakmai nyilvánosságot kívánnak biztosítani. Az idén nyitott egyfős hazai irodában januártól új munkatárs kezdi meg munkáját, megkezdik a virtualizációs termékekkel kapcsolatos információk lokalizációját, erősítik a partnerhálózatot, egyre több hazai fórumon kívánnak hivatalosan megjelenni. Összességében 5-6-szorosára tervezik a VMware „teljesítményt” a jövő évben növelni.


A sajtótájékoztatón a VMware és hazai disztribútora, a DNS Hungária Kft. bejelentették: elérhető a hazai piacon a virtuális desktop munkakörnyezetek (VDI) felügyeletében, skálázhatóságában és személyre szabásában fontos előrelépést jelentő VMware View3 szoftverkörnyezet. A termék használatával a vállalatok függetleníthetik a desktop rendszereket a fizikai eszközöktől és földrajzi helyektől, és létrehozhatnak egy „myView” elnevezésű egyéni nézetet a felhasználói munkakörnyezet, alkalmazások és adatok megjelenítésére, amely szinte bármilyen eszközről, és bármikor biztonságosan elérhető. Ezeket a virtualizált desktop rendszerpéldányokat az adatközpontban a VMware Infrastructure 3 (VI3) virtualizációs és felügyeleti platformon futtatva, a VMware View 3 segítségével működtetve az informatikai munkatársak sok ezer virtuális desktop létrehozását és felügyeleti feladatait láthatják el egyszerűen, biztonságosan és jelentősen alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett.

Kulcsszavak: DNS Hungária VMware

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50