Minősített tesztmérnök oktatás indult

forrás Prim Online, 2009. március 3. 18:06

A magyarországi IT munkaerőpiacon a szoftvertesztelőkből mutatkozó egyre súlyosodó hiányt érzékelve az Alvicom Kft. minősített tesztmérnök képzés indítását határozta el. A társaság szakemberei ugyan évek óta oktatnak szoftvertesztelést neves cégek partnereként, ám a külső érdeklődők számára ezek idáig nem voltak elérhetőek.

Az oktatás keretében a hallgatók megismerkedhetnek a tesztelési módszertanokkal, megtanulhatják - ahol erre szükség van - elfogadtatni és elhelyezni a tesztelést a szoftver életciklusában, és gyakorlati útmutatókat kapnak a tesztkörnyezetek kialakításához, a teszteszközök használatához, valamint a tesztelési szerep- és feladatkörök meghatározásához.

Az Alvicom Kft. tesztelési oktatását idén akkreditálta a Magyar Szoftvertesztelési Tanács Egyesülete (HTB),a nemzetközi ISTQB szervezet magyarországi testülete. A HTB, azaz a ”Hungarian Testing Board” olyan szakértőkből álló szervezet, amely szoftverek valamint informatikai rendszerek tesztelésének módszertani szabványosításával, illetve az egyéb teszteléssel kapcsolatos tevékenységekkel foglalkozik. Az egyesület tagjai specialisták, akik az iparhoz, tanácsadó- vagy tréningcégekhez, egyetemekhez, más tudományos és szakmai szervezetekhez/szövetségekhez tartoznak. A HTB az ISTQB (International Software Testing and Qualification Board) szoftvertesztelői világszervezet teljes jogú, egyedüli magyarországi tagszervezete.

A sikeres akkreditáció eredményeképpen az Alvicom Kft., az elkövetkező egy évben a világon mindenütt jogosult arra, hogy angol és magyar nyelvű minősített tananyagával és certifikált, tapasztalt oktatóival az ISTQB CTFL (Certified Tester Foundation Level) vizsgára felkészítő tanfolyamokat tartson.

A tanfolyam, amely egyben egy vizsga-előkészítő lehetőség, a következő szakembereknek ajánlja a társaság:
•    tesztmérnököknek
•    szoftvertervezőknek
•    szoftverfejlesztőknek
•    tesztelőknek
•    minőségbiztosító mérnököknek
•    rendszerszervezőknek
•    teszt-és minőségfejlesztési koordinátoroknak
•    IT vezetőknek
•    szoftvertesztelési csoportvezetőknek
•    vezető fejlesztőknek
•    fejlesztési vezetőknek

A tanfolyamokat havonta szervezi a társaság, de igény szerint egyedileg, akár az érdeklődő telephelyén is vállalják az oktatás megtartását.

Kulcsszavak: Alvicom oktatás karrier

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együtt a korszerű oktatásért

Megújult a SIÓ-Eckes iskolásokat támogató pályázata: a 2024-től „Köszi, SIÓ!” néven futó programban a vállalat az iskolák digitális oktatásának támogatását tűzte ki célul, hogy a gyerekek és a pedagógusok még több korszerű eszközhöz juthassanak. A sikeresen pályázó intézmények összesen 150 tablettel lehetnek gazdagabbak, sőt a modernizáció mellett elfogadásra motiváló mesével és óratervvel is segíti a tanárok munkáját a vállalat. A pályázatok online leadására 2024. július 14-éig van lehetőség.

2024. május 29. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52