SAP licenceket értékesít a HP Magyarországon

Kovács Attila, 2009. április 12. 16:03

Az SAP Hungary Kft. partneri programjának (PartnerEdge) keretén belül együttműködési megállapodást kötött a HP Magyarország Kft-vel, melynek értelmében a HP a hazai középvállalatok részére önállóan értékesíthet SAP licenceket.

A megállapodás tovább erősíti a két cég anyavállalata között meglévő globális partnerséget, mely közel 20 évre nyúlik vissza. A stratégiai partnerség keretében a két cég közösen 60 ezer installációt végzett el világszerte 22 ezer ügyfélnél. A HP, mint az SAP globális technológiai, szerviz, hosting, support és szoftver partnere az SAP installációk közel felénél van jelen technológiájának köszönhetően.

Magyarországon az SAP jelenleg is értékesít bizonyos HP termékeket, míg a HP számos magyar nagyvállalatnál menedzselte az SAP vállalatirányítási rendszereinek bevezetését. A két vállalat közötti szoros együttműködés nem új keletű: a HP kezdetektől az SAP rendszerek stratégiai hardver szállítója, továbbá számos magyarországi nagyvállalatnál vezette be az SAP vállalatirányítási rendszert, ezen belül pedig az IS-Utility modul honosítását is a HP végezte. A HP és az SAP közötti szoros kapcsolatot jól jellemzi, hogy korábban az SAP bevezetéseknél közel 50%-ban a HP biztosította a hardvert, míg manapság ez az arány a 60%-ot is meghaladja. A HP a próbafázis idejére tesztszervereket és noteszgépeket is biztosít az SAP-t kipróbáló ügyfelek számára, ezzel is elősegítve a vállalatirányítási rendszer tesztelését és kiválasztását.

Az SAP a HP által fejlesztett Quality Center megoldást ajánlja saját termékei teszteléséhez. A Quality Center a követelmények megfogalmazásától a támogatás kialakításáig a teljes tesztmenedzsment megoldást kínál az alkalmazók számára. Az SAP LoadRunner by HP nevű alkalmazás pedig optimalizálja az SAP és nem SAP üzleti folyamatok teljesítményét, minőségét és skálázhatóságát.

Kulcsszavak: SAP HPQ-hu HPQ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50