10 százalékos elbocsátás az Adobe-nál

Milkovits Gábor, 2009. november 12. 07:36

Az amerikai székhelyű Adobe szoftvercég bejelentette, hogy 680 dolgozóját elbocsátja, ami nagyjából a cég munkaerejének 10 százalékát jelenti.

A Photoshop, Acrobat és Flash szoftvertermékeiről széles körben ismert, 7000 főt foglalkoztató Adobe szükségszerű költségcsökkentéssel indokolta az intézkedést. A leépítés ugyanakkor a végkielégítések és egyéb járulékos kiadások miatt közvetlenül 65 és 71 millió dollár közötti összegbe kerül majd a vállalat számára, habár hosszabb távon a tervek szerint ennél többet hozhat a konyhára. Az elbocsátások a hírek szerint nem érintik majd a nemrégiben vásárolt Omniture web-elemző cég munkatársait – ez ügyben nyilván megállapodás köti az Adobe-ot.

Miközben az ismét növekvő számítógép- és csipeladásokra alapozva sok elemző cég szerint a technológiai iparág már kilábalóban van a válságból, az óvatosabbak és maguk a vállalatok szerint még korántsem lehet fellélegezni. Ennek a jele az is, hogy az Electronic Arts játékfejlesztő szintén a napokban jelentette be, hogy 1500 főt kénytelen elküldeni.
 

Kulcsszavak: Adobe +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52