A Nokia megvenné a Palm-ot?

Milkovits Gábor, 2009. november 15. 07:49

Nem hivatalos értesülések szerint a Nokia meg szándékozik vásárolni a Palm-okostelefon-gyártót. A hír hatására a Palm részvényeinek árfolyama jelentősen emelkedett a tőzsdén.

Hasonló hír már szárnyra kelt egyszer, szeptemberben, az érintett vállalatok azonban azóta sem erősítették meg, hogy ilyen irányú tárgyalásokat folytatnának egymással. A hírforrások szerint a Nokiát elsősorban azért érdekelheti a Palm, mert saját okostelefonos üzletága erősen visszaesett a versenyképes, érintőkijelzős és modern szoftveres készülékek hiánya, valamint az Apple iPhone és a RIM Blackberry készülékek konkurenciája miatt. Elemzők ugyanakkor erősen kételkednek a hír valóságtartalmában, mivel egyrészt a Palm nem elég vonzó célpont ehhez, másfelől pedig a Nokia nem valószínű, hogy egy újabb szoftverplatformmal kísérletezne a megújuló Symbian, a Maemo Linux és a szintén kezdeti fázisban lévő Android-tervek mellett.

Egyes elemzők szerint a felvásárlásról szóló hír csupán tőzsdei spekuláció, amelynek célja a Palm részvények árfolyamának feltornászása. Annak mindenesetre sikeres, mivel a Palm papírjai 8 százalékpontot drágultak pénteken, a kereskedés pedig 15 százalékkal élénkebb volt a szokásosnál.
 

Kulcsszavak: Nokia Palm +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59