Az SPSS felvásárlását értékelte előzetesen az IBM

Kovács Attila, 2010. február 9. 18:53

"IBM SPSS Bejelentés" címmel a mai napon nyilvános tájékoztatást tartott Budapesten az IBM az általa 2009. október 2-án az IBM által sikeresen lezárt SPSS vezető statisztikai szoftvercég a felvásárlásáról és a közeljövő várható eseményeiről.

Az IBM Magyarország részéről Somfai Zoltán egyelőre csak nagyvonalú tájékoztatást adott, aminek oka, hogy az akvizícióval kapcsolatos több alapvető kérdést csak a jövőben, hosszabb távon fognak megoldani. Az akvizíció eredményeképpen az SPSS, együtt az IBM meglévő szoftver és szolgáltatás portfoliójával, lehetővé teszi az üzleti felhasználók, informatikai vezetők számára az információ értékének feltárását, a (statisztikai) elemzések hasznosítását a gyorsabb és jobb döntéshozatal érdekében. Az IBM szerepe az SPSS életében várhatóan tovább erősíti a Prediktív Analitikai alkalmazások vállalati szerepét és gyorsabb elterjedését. Az SPSS Prediktív Analitikai portfoliójában az IBM részéről is további fejlesztések várhatók.

Somfai hangsúlyozta: az SPSS esetében az IBM technológiát, mégpedig a maga területén vezető technológiát vett. A szakember úgy értékelte, hogy az SPSS nyitott, jól csatlakoztatható architektúrával rendelkezik, a cég felvásárlásával a Kék Óriás a statisztikai elemzések mellett a mesterséges intelligencia területeire terjeszti ki tevékenységét. A korábbi Clementine nevű SPSS-csomag új elnevezése IBM SPSS Modelerre változik, hasonlóan új névvel rendelkező az IBM SPSS Statistics csomag. Az integrációról a szakember annyit árult el, hogy az SPSS az IBM Business Analytics & Process alá fog bekerülni. erre hosszabb távon egy új brandet hoznak létre, rövidtávon semmi sem változik. A hosszabb távú változásokról szólva, Somfai utalt rá, hogy azok sem lesznek drasztikusak. Érdekesség, hogy a távolabbi jövőben az SPSS és Cognos termékek integrációjában gondolkodik az IBM. Összességében központi marketinggel, tréninggel és support tevékenységgel elképzelt versenyképes prediktív portfolió létrehozása és fenntartása az elképzelés.   
 

Kulcsszavak: IBM IBM-hu SPSS +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Eredményes évet zárt a CETIN Hungary

A CETIN Hungary Zrt. sikerrel zárta harmadik teljes üzleti évét. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató beruházásait, árbevételét és nyereségét is jelentősen növelte. A vállalat idén közel 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztési beruházásokra fordítani.

2024. május 27. 14:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52