Alcatel-Lucent eszközök az AT@T hozzáférési hálózati szegmensében

Kovács Attila, 2010. február 15. 17:34

Bár a napokban keletkezett hír szerint az Ericsson és az AT&T között a vezeték nélküli technológiákon alapuló 20 éve fennálló együttműködés legújabb állomása az LTE hálózat építése, a beszállításban részt vesz az Alcatel-Lucent is, amellyel az AT@T szintén megállapodott. Az Ericssonnal való megállapodás az AT&T arra vonatkozó stratégiáját is kiegészíti, hogy tovább növelje a 3G mobil szélessávú szolgáltatások sebességét és teljesítményét, hogy az LTE-technológia irányába mutató fejlődés során a legjobb, legfejlettebb felhasználói élményt kínálhassa ügyfeleinek a világ minden részén.

Az Alcatel-Lucent megnevezett LTE beszállító lett az AT&T rádiós hozzáférési hálózati szegmensében. A beszállító-kiválasztás megnyitja az utat az LTE technológia tervezett tesztjei előtt, melyekre ez év későbbi időszakában kerül sor, valamint lehetővé teszi a kereskedelmi kiépítést 2011 elejétől. Továbbá az AT&T az Alcatel-Lucentet választotta ki egyik beszállítójának a tervezett, új rádiós hozzáférési hálózati szegmensben. A több éves megállapodás magában foglalja az LTE szolgáltatáshoz szükséges rádiós hozzáférési hálózati eszközök szállítását. A pénzügyi feltételeket nem tették közzé.

“Ez egy kritikus lépés az AT&T folyamatban lévő szélessávú mobil stratégiájában, a következő generációs mobil alkalmazások biztosítása és támogatása érdekében. Örömmel vagyunk részesei ennek az útnak, és mindezt a további együttműködésünk kiindulópontjának tekintjük az AT&T-vel amely biztosítja az end-to-end IP megoldásokat a mobil szélessáv számára” - mondta Ben Verwaayen, az Alcatel-Lucent vezérigazgatója. “Ez a bejelentés kiterjeszti régóta fennálló kapcsolatunkat az AT&T-vel, amely mindent lefed a 3G HSPA infrastruktúrától kezdve a hálózati monitoring és menedzsment szolgáltatásokig, és jelzi a bizalmat a piacvezető LTE technológiánkkal, valamint a zökkenőmentes, end-to-end migrációs képességeinkkel kapcsolatban.”

Az Alcatel-Lucent piacvezető LTE bázis állomásokat (eNodeBs) szállít, melyek kulcselemei a konvergens RAN portfoliónak, emellett EMS rendszert (Element Management Systems) és műszaki, telepítési szolgáltatásokat biztosít. Ezen felül az Alcatel-Lucent a 9900 Wireless Network Guardian-t is biztosítja, amely hálózati átláthatóságot tesz lehetővé, és kezeli az IP-alapú alkalmazások vezeték nélküli hálózatokra gyakorolt hatását. A vizsgálatok magukba foglalják a statikus és mozgás közbeni teszteket több felhasználóval és különböző terep feltételekkel, beleértve a hívás átadást és a beltéri teszteket (AWS-t és 700 MHz spektrumot használó hálózaton), valamint HSPA sávszélesség teszteket.

További információ

Kulcsszavak: Ericsson AT Alcatel-Lucent

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59