EMC-VMware-Intel: átfogó megoldások feldolgozásifelhő-környezetekhez

Kovács Attila, 2010. március 24. 17:51

Az RSA, az EMC biztonsági részlege március 24-én bemutatta az Intel Corporationnel és a VMware-rel közös jövőképét, amelynek keretében biztonságosabb, a használat során láthatatlan, ugyanakkor jobban elszámoltatható infrastruktúra építhető ki az üzleti szempontból kritikus feldolgozásifelhő-szolgáltatások számára. A jövőképet – amely egyaránt épít a három cég együttműködésére, egy újonnan kiadott RSA Security Brief dokumentum (Az infrastruktúra biztonsága: A megfelelés alapjai cloud-rendszerekben) mutatja be.

Megbízható cloud-infrastruktúra létrehozásában az új számítástechnikai infrastruktúra alapjait az Intel által készített Intel Trusted Execution Technology (TXT) hardverelemeire építik, amelyek a rendszerindítás minden egyes lépését hitelesítik, a hardverkonfiguráció ellenőrzésétől kezdve a BIOS inicializálásán át egészen a hypervisor indításáig. Amikor elindult, a VMware virtualizációs környezet adatokat gyűjt a hardvereszközöktől és a virtuális rétegektől is, és folyamatos, feldolgozatlan adatfolyamként továbbítja azt az RSA enVision Security Information and Event Management (biztonsági információs és eseménykezelési) platformhoz. Az RSA enVision megoldás feladata, hogy elemezze a virtualizációs rétegen keresztül érkező eseményeket és azonosítsa a biztonságot vagy megfelelést érintő eseményeket és feltételeket. Az információt ezek után a kontextusnak megfelelően értelmezi az Archer SmartSuite Framework megoldás, amely irányelvek alapján egy központi kezelőfelület használatával egységesen felméri a szervezet biztonsági és megfelelési veszélyeztetettségét.

„Az infrastruktúra biztonsága: A megfelelés alapjai cloud-rendszerekben” címmel az RSA megjelentetett egy új Security Brief kiadványt is. Ez egy vezetőknek szóló összefoglaló, amely áttekinti, hogy jelenleg milyen nehézségekkel jár a biztonsági szolgáltatások nyújtása a feldolgozási felhők alapszintjein és iránymutatást ad arra nézve, hogyan javítható az átláthatóság és a felügyelet a saját feldolgozásifelhő-környezetekben a megfelelési követelmények teljesítéséhez. A dokumentumban a szerzők együttesen arra a következtetésre jutnak, hogy a cloud rendszerek megfelelőségének következő úttörőjének egyszerűbb és megbízhatóbb módszereket kell kifejlesztenie, amelyek bizonyítják a felhőrendszer fizikai és virtuális gépeinek  biztonságosságát. Leírják, milyen üzleti, biztonsági és megfelelési előnyökkel járnak a megbízható hardverelemekre épülő egyéni cloud-rendszerek és felvázolnak egy elképzelést arról, hogyan aknázhatók ki a meglévő informatikai megoldások és szolgáltatások egy olyan, a jövőbeli cloud-szolgáltatásokhoz össszeállított infrastruktúra megteremtéséhez, amely kényelmesen vizsgálható és mérhető, amelyről könnyen készíthetők jelentések.

Az nélkülözhetetlen olvasnivalóként megnevezett RSA Security Brief kiadványok feladata, hogy megfelelő útmutatást nyújtsanak a biztonsági vezetőknek a mai leggyötrőbb információbiztonsági kockázatokról és tájékoztassák őket a lehetőségekről. Minden Security Brief dokumentumot válogatott, több szervezetet képviselő szakértői csoport állít össze, akik megosztják különleges tudásukat egy kritikus fontosságú, növekvő jelentőségű témakörben. Az RSA Security Brief anyagok egyaránt adnak széles körű áttekintést és gyakorlati technológiai tanácsokat. 

További információ:
www.EMC.com
www.RSA.com/innovation
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59