Újabb térképszoftver-céget vett a Nokia

Milkovits Gábor, 2010. április 10. 11:41

A Nokia bejelentette, hogy megvásárolta a MetaCarta elnevezésű térképszoftver-céget, amely elsősorban földrajzi helyhez köthető információkat kínáló alkalmazásokat fejleszt és forgalmaz.

A MetaCarta geosearch és geotagging szoftverei ideális kiegészítői lehetnek a Nokia Ovi Maps ingyenes mobiltelefonos helymeghatározó és térképes szolgáltatásának, mivel segítségükkel a felhasználók az adott helyhez kapcsolódó üzletekről, szórakozóhelyekről, turistalátványosságokról, stb. szerezhetnek bővebb információkat. A megoldás egyúttal jó lehetőséget kínál a különféle vállalkozásoknak a reklámozásra, ami természetesen a Nokia számára is fontos bevételeket jelenthet.

A vételárat a finn mobilóriás egyelőre nem hozta nyilvánosságra, annyit azonban közöltek, hogy a Massachusetts-i cég valamivel több, mint 30 embert foglalkoztat. A Nokiához hasonlóan egyébként a Google is kínál ingyenes helymeghatározó szolgáltatást, az Android mobiltelefonokon.
 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

TheFence: a jogosultság mindent visz!

Mérföldkő az informatikai biztonság területén elismert amerikai-magyar tulajdonú XS Matrix életében, hogy az IBM és az Oracle után Vágvölgyi Zoltán kereskedelmi igazgatóként a kiberbiztonsági startuphoz igazolt. Feladata többek között, hogy a vállalati hozzáférések felderítésére, felülvizsgálatára, elemzésére fejlesztett THEFENCE megoldás hazai és nemzetközi piaci jelenlétét tovább erősítse.

2024. június 19. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30