Globális felhő-stratégiával jelentkezett a Fujitsu

forrás Prim Online, 2010. május 3. 15:05

A stratégia alapja a felhő-szolgáltatások négy fogyasztási módjára (infrastruktúra, alkalmazások, tevékenység és tartalom) nézve kidolgozott Fujitsu-koncepció. Az ügyfelek bármelyik fogyasztási területen külön-külön vagy akár együtt is igénybe vehetik a Fujitsu szolgáltatásait.

Az infrastruktúra területén a Fujitsu már eddig is kínált regionális platformokat, és ezeket egészíti ki most szabványos felhő-platformja globális bevezetésével. A platform szolgáltatásainak nyújtása kísérleti jelleggel 2010 májusában indul Japánban (a kereskedelmi bevezetés 2010 októberében várható). Ezt követi majd Ausztrália, Szingapúr, az USA, az Egyesült Királyság és az európai kontinens egészen 2011 márciusáig.

A helyi felhő-platformokat kiegészítő globális platform a világszinten szabványosított ICT-infrastruktúrát igénylő ügyfeleknek készült. Akár a helyi, akár a globális platform szolgáltatásait használják, csökkenthetik ICT-költségeiket, és rugalmasabban, reagálókészebben oszthatják ki erőforrásaikat anélkül, hogy kompromisszumokat kellene kötniük a biztonság vagy a rendelkezésre állás terén. Emellett a Fujitsu távközlési és hálózatüzemeltetési szakértelmének előnyeit is élvezhetik.

A Fujitsu sokkal inkább evolúciónak, mintsem revolúciónak tartja a számítási felhőből nyújtott szolgáltatások megjelenését. Az infrastruktúra és az alkalmazások területén nyújtott felhő-szolgáltatások kibővítik a cég hagyományos szolgáltatáskínálatát. A tevékenység és a tartalom terén azonban a számítási felhő gyökeresen átformálja az ICT-ágazat értékteremtési szokásait és új üzleti modellekkel, újszerű szolgáltatások kialakulásához vezet.

Több évtizedes szolgáltatási tapasztalatai révén a Fujitsu értékes támogatást tud nyújtani a közép- és nagyvállalatoknak a kiterjedt és komplex ICT-környezetek migrálásához a számítási felhő modell bármely alkalmazási területén – a működés minimális zavarása és maximális biztonság mellett. A felhőben részt vevő többi szállítóval kialakított, új szakmai szövetségek arról is gondoskodnak, hogy az ügyfeleknek ne kelljen egyetlen szállítóspecifikus rendszer mellett elköteleződniük.

Az európai kontinensen, a Közel-Keleten, Afrikában és Indiában (CEMEA&I) a Fujitsu már 2009 novemberében elindította paradigmaváltást hozó IaaS szolgáltatásait, amelyek változó költséggé alakítják a korábbi fix költségeket. A vállalatok részben vagy egészben egyszerű és biztonságos „plug-in” csatlakozással válthatják ki a telephelyükön működő hardvereket – és a továbbiakban a Fujitsu kimondottan e célra épült, biztonságos adatközpontjaiban működő fizikai szerverek szolgáltatásait vehetik igénybe. A Fujitsu összehangolja a szolgáltatásokat, így az ügyfelek saját dinamikus infrastruktúrájukkal is kombinálhatják az IaaS-modellt.

Kulcsszavak: Fujitsu hálózat IT-szolg

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59