A HP ismét rátromfolt a Dellre, már 2 milliárdot ér a 3PAR

Milkovits Gábor, 2010. augusztus 28. 10:35

Alig egy héten belül kétszer is túllicitálta a HP a Dellt a 3PAR adattárolócég megvételéért folytatott versenyben, és most már 2 milliárd dollárt kínál a társaságért.

A Dell először 1,2 milliárd dollárért szerette volna megvásárolni a 3PAR-t, ám néhány nappal később a Hewlett-Packard nagyjából 1,6 milliárdot ajánlott a társaság tulajdonjogáért. A Dell ezután egy amolyan „tartom, és nem emelek” húzással szintén körülbelül 1,6 milliárdot kínál a cégért, a különbség mindössze részvényenként 30 cent volt. Az elemzők többsége és a részvénypiac is egyetértettek abban, hogy a Dell szerény második ajánlata azt jelzi, további versengés esetén már nem szeretnék folytatni a HP-vel a csatát. A HP mai 2 milliárd dolláros ajánlata mintha azt lenne hivatott közölni, hogy a Dell úgysem rúghat labdába mellettük a felvásárlási versenyben. Mindenesetre a kisebbik számítógépgyártó egyelőre nem reagált a piacvezető HP újabb lépésére.

A technológiai iparban szokatlan felvásárlási verseny azt jelzi, hogy a számítógépes ágazatban érdekelt vállalatok egyre inkább igyekeznek minél több lábon állni. Ezen kívül az sem mellékes szempont, hogy a magas szintű adattárolás, amely a 3PAR fő profilja, az informatika jövőjének kikiáltott „cloud computing” kulcsfontosságú tényezője.

Kulcsszavak: +céginfo HP Dell

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59