Pénzzel támogatja a legális zeneletöltést a francia kormány

Milkovits Gábor, 2010. október 19. 08:32

A francia kormány olyan előre feltöltött hitelkártyákat fog forgalmazni fiataloknak, amelyekkel a legális zeneletöltő oldalakról fél áron vásárolhatnak majd dalokat és albumokat.

A tervek szerint a kártyák darabjáért 25 eurót kell majd fizetniük a12 és 25 év közöttieknek, azonban 50 euró értékben tölthetnek majd le zenét az internetről. A számla felét ugyanis a francia állam fogja állni – no persze nem a végtelenségig. A projekt két évig fog élni, és egy felhasználó csupán egy kártyát vásárolhat majd évente, ám a tervezett 2 millió kártya így is 50 millió euróba kerül majd a francia államnak.

Az elképzelést már jóvá is hagyta az Európai Unió Versenyügyi Biztossága: Joaquin Almunia biztos azt nyilatkozta az ügyben, hogy az unió minden olyan kezdeményezést támogat, amely növeli az interneten elérhető zenék választékát, a korábbinál alacsonyabb áron. Franciaország az EU-n belül igyekszik szigorú politikát folytatni az internetes fájlcsere ellen, így nemrég hosszas huzavona után egy olyan törvényt fogadott el, amellyel megfoszthatók internetes kapcsolatuktól azok, akik két figyelmeztetés után sem hagynak föl a szerzői jogilag védett tartalmak illegális letöltésével.

Kulcsszavak: EU mp3 =letoltes zene

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közösen tehetjük versenyképesebbé és fenntarthatóbbá Európát

Véget ért az idei TECHTOGETHER+ járműipari rendezvény, melynek keretében szakmai fórum, kiállítás és mérnökhallgatói verseny is zajlott. 

2024. október 21. 13:25

Indításrásegítő és a zseblámpába épített powerbankek a Sandbergtől

Hatalmas frusztrációt tud okozni egy nem induló autó. Ennek általában több oka is lehet, melyek között gyakori eset az autó akkumulátorának lemerülése. Ilyenkor ideiglenes megoldást jelenthet az autó bikázása. Ehhez viszont indító kábelre és külső erőforrásra is szükség van. A Sandberg Car Jumpstarter Powerbank 10000-et pontosan erre találták ki.

2024. október 21. 11:47

A Sony két új, kamerákhoz készült tápellátási megoldást vezet be

A Sony bejelentette két új, NP-FZ100 akkumulátort használó Alpha sorozatú és Cinema Line kamerákhoz készült tápellátási megoldás bevezetését, amelyek célja az alkotók növekvő igényeinek kielégítése: a BC-ZD1 akkumulátortöltőt, amely egyszerre két akkumulátort tölt, valamint a DC-C1 hálózati töltőt/adaptert, amely külső áramforrásból közvetlenül a kameravázat látja el árammal.

2024. október 19. 12:03

Telefonból és okosórából a lehető legújabb kell, laptopnál az ár-érték arány az első

Globálisan 12 százalékkal nőtt a second-hand készülékek piaca, de van olyan hazai szereplő, aki megduplázta éves forgalmát. A Rejoy harmadik negyedéves számai azt mutatják, hogy a hazai ügyfelek felújított okostelefonból és okosórából hajlandók a legújabb, drágább modellekre költeni, laptop és tablet esetében a jobb ár-érték arányú régebbi modellekkel is megelégszenek.

2024. október 18. 10:03

42 év után jelenik meg játék egy legendás magyar számítógépre

A magyar számítógépes játékfejlesztés története újabb fejezettel bővül, amikor 42 év után egy új játék jelenik meg a legendás Homelab-2 számítógépre. Az úttörő magyar számítógépet megálmodó Lukács fivérek munkássága előtt tisztelegve a Neumann Társaság versenyt hirdetett, amelynek nyertes alkotását a PleasureBytes Games kazettás és számos extrát tartalmazó gyűjtői változat formájában most adja ki. A játék bemutatása és fizikai formában történő megjelentetése egyaránt ünnep a magyar játékfejlesztők és a retró játékok rajongói számára.

2024. október 16. 16:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Egy év alatt 45 milliárd forintot loptak el tőlünk a digitális bűnözők

2024. október 15. 16:51

Idén már ezernél is több résztvevőt várnak a Service Design Day-re

2024. október 7. 09:59

Innovációs versenyen méretik meg magukat a világ egyetemistái

2024. október 2. 19:34

Országos kutatásból netezési körkép: a magyarok többségének élete elképzelhetetlen net nélkül

2024. szeptember 29. 15:24