Microsoft Lync: az üzleti kommunikáció új korszaka

forrás Prim Online, 2010. november 18. 17:37

Mától elérhető a Microsoft Lync (korábban Office Communications Server), az üzleti kommunikáció új korszakának hírnöke.  A Lync ingyenes próbaverziója a http://www.microsoft.com/lync címről tölthető le ingyenesen, a cégek és vállalkozások pedig december 1-től meg is vásárolhatják a szoftvert.

A Lync minden kapcsolatfelvételt virtuális találkozóvá varázsol, hiszen szabadon igénybe vehető a video- és audiokonferencia, az alkalmazás- és asztalmegosztás, az azonnali üzenetküldés és a telefonálás lehetősége is. A Lync együttműködik számos népszerű alkalmazással, például a Microsoft Office, a SharePoint és az Exchange programokkal. Az átálláskor jellemző buktatók nagy része elkerülhető, hiszen a felhasználók már jól ismerik ezeket a Microsoft termékeket. A rendszergazdáknak jó hír a központi, biztonságos felügyeleti infrastruktúra, az átállást elősegítő új funkciók megjelenése, valamint a meglévő rendszerekkel való teljes kompatibilitás.  Ezek a szolgáltatások csökkentik az üzemben tartási költségeket, garantálják a zökkenőmentes átállást, miközben több választási lehetőséget és nagyobb rugalmasságot nyújtanak.

„A Lync a vállalati kommunikáció egységesítésére való törekvésünket testesíti meg. Szeretnénk az üzleti kommunikációt személyesebbé tenni az olyan funkciók, mint a HD minőségű videokonferencia vagy a közösségi státuszüzenetek és bejegyzések segítségével” – szögezte le Gurdeep Singh Pall, a Microsoft Office Lync and Speech csoportjának alelnöke. „Az informatikai részlegek az infrastruktúra fejlesztése során dönthetnek úgy, hogy PBX rendszereiket kiegészítik a Lync szoftverrel, de a régi rendszerük teljes lecserélése mellett is letehetik a voksukat, pénzt és időt takarítva meg ezzel.”

 „Nem akarunk többé egyetlen specifikus kommunikációs eszköztől függeni, mint amilyen például az e-mail” – mondta Michiko Noborisaka, a Nikon információs rendszerek tervezésével foglalkozó üzletágának vezetője. „Olyan kommunikációs megoldásra van szükségünk, amely nem szorítja munkatársainkat fölösleges korlátok közé – meg kell adni számukra a lehetőséget, hogy mindig azt a csatornát választhassák, amely az adott szituációhoz a legjobban passzol.”

Jelenleg több mint 70 Lync-hez optimalizált hardvertermék érhető el, amelyek között megtalálhatók IP-telefonok, headsetek, webkamerák és kihangosítók. Emellett több mint 30 partner fejleszt jelenleg is különféle típusú és méretű szervezeteknek szánt alkalmazásokat a Lync platformra. A várható szoftvermegoldások között kommunikációs központok, hívásrögzítők, könyvelési és teljesítményfigyelési eszközök, valamint a kommunikációt az üzleti folyamatokba integráló új alkalmazások szerepelnek.

A Microsoft Lync 2010 és a Microsoft Lync Server hazánkban 2010. december 1-jén válik elérhetővé. A Microsoft Lync Online  2011-től az Office 365 része lesz, a hangkommunikációs funkciók szintén ettől az évtől várhatók. A Lync Online olyan funkciókat kínál majd, mint az azonnali üzenetküldés, a távjelenlét, az audio- és videokonferencia, valamint a számítógépek közötti hanghívás.

A Microsoft Lync új termékcsalád-márka a korábbi Microsoft Communications Server, Microsoft Communications Online és Microsoft Communicator termékeket váltja fel és ötvözi, a Microsoft Lync Web App és a Microsoft Lync Online megoldásokkal kiegészülve.

További információk a Lync kínálta lehetőségekről itt találhatók: www.microsoft.com/lync

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Ipari hulladékáramból kulcsfontosságú ipari nyersanyag

A gumi-, a kerámia- , az üveg- és a kozmetikai iparban nélkülözhetetlen cink-oxid (ZnO) zöld előállításának arányát kívánja növelni az EIT InnoEnergy azzal, hogy befektet a forradalmian új technológiát kifejlesztő lettországi vállalatba, a Catalyco-ba.

2024. május 24. 11:36

A Dürer Park új irodáihoz a Siemens biztosítja az energiaelosztást

Budapest egyik legnagyobb lakóingatlan- és irodaház-fejlesztése zajlik a Városliget közvetlen szomszédságában. A Dürer Park projekt keretében a XIV. kerületi Ajtósi Dürer sor melletti 3,7 hektáros terület újul meg teljesen. 

2024. május 24. 10:02

Már tizedik éve lehet pályázni a Városmarketing Díjra

Májusban elindult a városmarketing „gyémántok” szakmai elismerések gyűjtése! A tizedik alkalom egy hosszabb pályázati időszakot ölel fel, mert a díj is csatlakozik a Magyar Marketing Szövetség februári díjátadó gálaestjéhez, így a pályázatok egészen 2024. december 31-ig folyamatosan beadhatóak a Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézet versenyére. 

2024. május 23. 21:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17