Cisco Expo, holografikus találkozásokkal

forrás Prim Online, 2010. november 21. 11:55

Magyarországon - és egyben a régiónkban is - elsőként a Cisco Expo színpadán láthatnak a nézők olyan virtuális, teljes életnagyságban folyó beszélgetést, amelyhez hasonlót évtizedekkel ezelőtt a Csillagok Háborújában ismerhettünk meg, akkor még fikcióként.

A Cisco Magyarország november 23-án és 24-én immár tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Cisco Expót, az év legnagyobb hálózati konferenciáját és kiállítását, az iparág szakembereinek és döntéshozóinak legjelentõsebb hazai szakmai fórumát. Az idei konferencia mottója a határok nélküli együttműködés, amely egyszerre utal a korábbi technológiai határok megszûnésére, a szervezeti és földrajzi határok informatikai átjárhatóságára, valamint az informatika és az üzlet párbeszédére, amely új megvilágításba került a mindent érintõ gazdasági válság miatt.

A holografikus találkozásra a konferencia mindkét napján sor kerül. November 23-án (kedden) a Cisco Expo 2010 – Business Class üzleti megközelítésben ad áttekintést az informatika és a gazdaság aktuális trendjeirõl, összefüggéseirõl, míg november 24-én (szerdán) a Cisco Expo 2010 - TechLine a hálózati informatika szakmai közönsége számára kínál technológiai elõadásokat illetve kiállítást.

A konferencia üzleti napjának nyitóelõadásában Inder Sidhu, a Cisco alelnöke arról beszél, hogy a vállalatok hogyan fókuszálhatnak aktuális eredményességükre és ezzel párhuzamosan hogyan fektethetnek be a jövõbe. Egy másik elõadásban Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár osztja meg gondolatait az informatikai nemzetgazdaságban betöltött szerepéről. Barabási-Albert László, az Egyesült Államokban dolgozó magyar származású professzor a hálózatok mûködéséről, illetve az emberi viselkedés kiszámíthatóságáról tart előadást – nem informatikai megközelítésben.

Ezt követõen György László, a Cisco Magyarország ügyvezetõje a hálózati technológiák üzleti relevanciájáról beszél, majd a konferencia üzleti napját kerekasztal-beszélgetés zárja, amelynek keretében az informatika és az üzlet kapcsolata kerül terítékre, különös tekintettel a gazdasági válság kapcsán felmerült új szempontokat figyelembe véve. A kerekasztal résztvevői: Baross Csongor, az A.T. Kearney magyarországi kormányzati tanácsadási üzletágának vezetõje, Ilosvai Péter, az ITSH ügyvezetõ igazgatója, Litauszki Róbert, a Synergon Nyrt. vezérigazgatója, Kerékfy Pál, a Deloitte Central Europe informatikai igazgatója és dr. Velkey György, a, Bethesda Gyermekkórház igazgatója. A beszélgetés moderátora dr. Bőgel György, a CEU Business School professzora.

A konferencia második, technológiai napja a videó alapú együttműködést bemutató nyitó előadást és demót követően négy szekcióban – adatközpontok/virtualizáció, alaphálózati technológiák, együttműködéses megoldások, valamint szolgáltatói hálózatok – közel negyven előadással várja az érdeklődőket.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információk a 
http://businessexpo.ciscoevents.hu/
és a
http://techexpo.ciscoevents.hu/
oldalon érhetõk el.

Kulcsszavak: konferencia Cisco-hu Cisco

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább erősíti piacvezető szerepét és stabilitását a Daniella Villamosság

Az Elektro UNO villamossági anyagkereskedelmi üzletágának felvásárlásával tovább erősíti piacvezető szerepét a Daniella Villamosság a pécsi régióban.

2024. július 15. 11:39

Így vásárolunk autót – az ár mellett a márka és a műszaki paraméterek számítanak leginkább

A 16-59 éves magyarok közel egyötöde tervez autóvásárlást a közeljövőben, több mint felük kétmillió forint alatti összeget szán erre – derül ki a Chery Group megbízásából készült, reprezentatív felmérésből. Bár a többség számára az ár a legfontosabb szempont, a férfiak körében ugyanennyire számít az is, hogy megbízható és ismert gyártó járműve legyen, illetve sokan kiemelték a műszaki paramétereket is.

2024. július 15. 10:12

Radikálisan javult a hatékonyság és az eredményesség a gyárakban AI megoldásokkal

Az elmúlt évek során a Zyxel Networks, a biztonságos és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szállítója világszerte átalakította a gyártóüzemeket. A kis önálló gyáraktól a több telephelyen működő hatalmas üzemekig, a bútorgyártóktól a húsfeldolgozókig ezek a gyártók most villámgyors csatlakozási lehetőséget és intuitív, központosított hálózatirányítást élveznek gyáraikban és raktáraikban, ami radikális javulást eredményez a hatékonyságban és az eredményességben.

2024. július 14. 15:50

Kihirdették az Európai Unió mesterséges intelligenciáról szóló rendeletét

Kihirdették az EU mesterséges intelligenciáról szóló rendeletét („MI-Rendelet”), amely a világon az első igazán átfogó, mesterséges intelligenciával („MI”) kapcsolatos, szektorsemleges jogszabály.

2024. július 14. 13:49

A Magyar Marketing Szövetség a szakma utánpótlásáért

A Magyar Marketing Szövetség aktívan tesz a szakma jövőjéért, ezért utánpótlásprogramja első lépéseként jelképes regisztrációs díj ellenében elérhető Summit Youth jegyekkel várja a 25 év alatti, szakmai felsőoktatásban tanuló hallgatókat az idei Marketing Summiton. Az utánpótlásprogram alapvető célja, hogy a jövő szakmai generációja megismerje az aktuális trendeket, kihívásokat és az arra adandó gyakorlati válaszokat. A Marketing Summit Youth, mint a jövő marketingeseinek csúcstalálkozója pedig végső soron vonzóbbá teheti a hazai márkákat és ügynökségeket is a fiatal tehetségek számára.

2024. július 14. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01