Üzleti intelligencia a boltokban

Hazai fejlesztés a modern kereskedelemért

forrás Prim Online, 2010. december 9. 10:53

A Laurel Számítástechnikai Kft. elkészítette a hazánkban is jól ismert Microsoft Dynamics Nav vállalatirányítási rendszer kifejezetten kereskedelmi cégek számára testre szabott változatát. A székesfehérvári vállalat nemcsak a hazai jogszabályokhoz igazította az ERP-megoldást, hanem e-számla és webáruház funkciókkal is kiegészítette.

A székesfehérvári Laurel Számítástechnikai Kft. a közelmúltban elkészítette a régóta népszerű Microsoft Dynamics Nav vállalatirányítási rendszer kifejezetten a hazai kereskedelmi vállalkozások számára testre szabott változatát. Az összetett, modulrendszerű szoftver elsősorban közepes és nagy cégek számára nyújt átfogó, „kasszától a főkönyvig” informatikai megoldást. A K+F fejlesztés keretében az EU által is támogatott kiegészítő program (addon) lefedi a nagy- és kiskereskedelemhez kapcsolódó teljes adminisztrációt.

Az új megoldás ismeri, tartalmazza a különféle jövedéki és termékdíj szabályokat, támogatja az adatgyűjtővel végezhető készletkezelési és leltározási műveleteket is. Komissiós és járatkezelési részei hatékonyan segítik a kiszállításos tevékenységet, számos promóciós, árazási és marketingeszközzel támogatja a hatékonyabb értékesítést.

Mivel már a hazai jogszabályi környezet is lehetővé teszi a tisztán elektronikus számlaforgalmat, a fejlesztők ezt a lehetőséget is beépítették a rendszerbe, a számlaküldés módját pedig akár ügyfelenként és alkalmanként is változtathatjuk. Az e-számla egyrészt hatékonyabb és gyorsabb kézbesítést tesz lehetővé, másrészt a postai úton kiküldött bizonylat költségének töredékébe kerül, a költségkülönbözet akár tízszeres is lehet.

A számla befogadója dönthet arról, kinyomtatja a dokumentumot, vagy a csatolt szabványos xml-állományt közvetlenül informatikai rendszerébe emeli be. Ezzel a kézi rögzítés munkaerő- és időszükséglete eltűnik, a lehetséges hibákkal együtt.

Más jellegű, de nem kevésbé aktuális fejlesztés a program azon képessége, hogy webáruházak adatait is képes kezelni. Napjainkban az internetes értékesítés a kereskedelem legdinamikusabban növekvő területe, ahol igen jelentős, nagy cégek is létrejöttek már.


A Laurel MBPortal web áruháza az értékesítési funkciókon kívül dinamikus honlapot is kínál a felhasználóknak. A szoftver megjeleníti a cikk-, ár- és ügyféltörzset, valamint a weben keresztül feladott rendelések automatikusan kerülnek be a rendszerbe. Ezzel minden adminisztrációs feladatot levesz az üzemeltető válláról. A rendszer a B2C funkciókon kívül a B2B kereskedelmi folyamatokat is maximálisan támogatja. A viszonteladók a portálon keresztül rendelhetik meg a termékeket, de a cég ügynökhálózata is vehet fel rendeléseket a központ számára.

Annak sincs akadálya, hogy egyazon rendszer kezelje a webes és a hagyományos bolti értékesítés kereskedelmi és logisztikai adatait is. A vezetőket személyre szabott kimutatások segítik munkájuk során. A portáláruház, mint ahogy az egész ERP-program, természetesen többcéges, többnyelvű változatban is elérhető, így egy helyen, egy szoftverben kezelhető akár egy teljes cégcsoport.
 

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50