Ötven forint osztalékot fizet a Magyar Telekom

MTI Sajtóadatbank, 2011. április 13. 08:56

Ötven forint osztalékot fizet a Magyar Telekom részvényenként - így döntött a társaság kedden Budapesten megtartott éves rendes közgyűlésén a részvényesek 66,08 százaléka.

Az osztalékot a 64,929 milliárd forint eredményből fizetik ki, míg a fennmaradó 12,811 milliárd forintot az eredménytartalékba helyezik.

A társaság tavaly 74 forint osztalékot fizetett.

Az osztalékfizetésről a társaság a saját és a Budapesti Értéktőzsde honlapján hirdetményt tesz közzé. Az osztalékra jogosító részvény vásárlásának utolsó napja május 2., míg az osztalékra való jogosultság fordulónapja május 5. A fizetés kezdő napja május 12. Az osztalékot átutalással kapják meg a részvényesek az értékpapírszámlájukra.

A cég szerint a javasolt osztalék összhangban van a társaság osztalékpolitikájával, miszerint az eladósodottsági rátát (a nettó adósságnak a nettó adósság + összes tőkére vetített arányát) a 30-40 százalék közötti céltartományban kívánja tartani. A javasolt osztalékszint figyelembe veszi a magyar távközlési szektorra kivetett különadó hatását is.

A közgyűlésen Christopher Mattheisen, a társaság elnök-vezérigazgatója elmondta, a vállalat a nagy profittartalmú szolgáltatások fejlesztésére koncentrál, így például a mobilinternetes és a televíziós piacra, illetve a vezetékes és mobil, televíziós és internetes szolgáltatások egy csomagban történő eladására.

Kifejtette, 2011 végéig mintegy 300 főt bocsátanak el az anyavállalatnál. A elbocsátási költségek 3,5 milliárd forintot tesznek ki, amelynek a jelentős részét tavaly a negyedik negyedévben már elkönyvelték. Az anyavállalalt alkalmazottai 2011 júliustól 4 százalékos béremelést kapnak, míg a menedzserek 2 százalékosat.

A közgyűlés 1.109,006 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 77,371 milliárd forint adózott eredménnyel jóváhagyta a Magyar Telekom Csoportnak a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint elkészített 2010. évi konszolidált éves beszámolóját.

A közgyűlés a magyar számviteli szabályok (HAR) álapján készített beszámolót is elfogadta, 921,747 milliárd forint mérleg főösszeggel és 64,929 milliárd forint adózott eredménnyel.

A Magyar Telekom 2010-ben 609,6 milliárd forint bevételt ért el. A cég tavaly 27,7 milliárd forint különadót fizetett be a költségvetésbe. A bevétel 5,3 százalékkal, a nyereség 17,1 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál.

Az osztalékot a magyar számviteli szabvány szerinti eredmény alapján állapították meg.

A közgyűlés új felügyelőbizottsági tagot is választott, Konrad Wetzker 2013. május 31-ig lesz tagja bizottságnak.

A közgyűlés a Magyar Telekom Nyrt. könyvvizsgálójának a PricewaterhouseCoopers Kft.-t választotta 2012. május 31-ig, nettó 180 millió forint díjazással.

Kulcsszavak: +céginfo Magyar Telekom

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új iparági sztenderd a tűzvédelemben

Folyamatosan bővül azoknak intézményeknek, gyáraknak, logisztikai központoknak a száma, amelyek egyszerűbbé és papírmentessé tették az ellenőrzési, karbantartási folyamatokat és azok dokumentálását egy egyedülálló magyar fejlesztésnek köszönhetően. A szoftvercég innovációja a következő időszakban egyfajta iparági sztenderddé válik a területen, amellyel átláthatóvá, egységesség válnak az ellenőrzések, auditálások folyamata is.

2024. június 25. 17:04

A pénzügyileg legstabilabb vállalatok között a Robot System

A Robot System Kft. mostantól Dun & Bradstreet tanúsítvánnyal rendelkezik, mely a globális üzleti információszolgáltatás és -minősítés vezetőjeként, minden működő vállalkozás pénzügyi stabilitását és üzleti megbízhatóságát értékeli egy folyamatosan ellenőrzött és bizonyított, nemzetközi szakértők által kidolgozott módszertan alapján. Ennek eredményeként került cégünk, a Robot System Kft., a pénzügyileg legstabilabb vállalatok közé.

2024. június 25. 09:56

A mesterséges intelligencia bevezetésekor a vezérigazgatóknak kell az élen járni

A vezérigazgatóknak minden tekintetben az élen kell járniuk, akkor is, amikor a generatív mesterséges intelligencia bevezetéséről van szó. A felelősség ebben az esetben is a szervezet vezetőségét terheli, akiknek üzleti sikeresség érdekében fontos tényezőket kell mérlegelniük a bevezetés során.

2024. június 24. 18:20

Bemutatják, mit kell tudni a skizofrén marketing korszakáról

A Marketing Summit témái idén az európai nemzeti marketingszövetségeket tömörítő European Marketing Confederation által jegyzett European Marketing Agenda pilléreire épülnek. A szakma elismert hazai és nemzetközi szakértői a legújabb marketing, kommunikációs és üzleti trendek, illetve kihívások sikeres megválaszolásán túl a technológiai és AI megoldások eredményes implementációjára is kitérnek majd az eseményen. A Summit Díjátadó Est keretében pedig öt szakmai díj elismeréseit adják át majd a reggeltől késő estig tartó rendezvényen, amelyet szeptember 19-én, a MÜPA-ban tartanak.

2024. június 24. 14:58

A felújított ABB-robotok ragyogó kilátásokat kínálnak a német motorkerékpár-gyártónak

Csillogó tankok, fényes rugóstagok, polírozott króm és porszórásos felületek – a motorkerékpárok esetében elengedhetetlen a vonzó megjelenés. Az egyik német motorkerékpár-gyártónál az ABB robotjai dolgoznak keményen azért, hogy elérjék a járműveknél a kívánt fényezést. Helyüket azonban 8 évnyi fáradhatatlan munka után felújított robotok veszik át. 

2024. június 24. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40