Találd meg a húsvéti tojást a hirdetés-kiszolgálóban!

forrás Prim Online, 2011. április 22. 13:18

A húsvéti nyuszi idén meglátogatta a legnagyobb magyarországi hirdetés-kiszolgáló szoftver, az Adverticum AdServer NG adminfelületét is, és arra járva számos meglepetést pottyantott maga után.

Az adminfelület rejtett zugaiban elhagyott nyuszitojások és egyéb meglepetések egy részét a szemfüles felhasználók könnyedén felfedezhetik, a nehezebbeket viszont annyira elrejtették, hogy azok csak bizonyos billentyűkombinációk lenyomására, vagy különleges keresési feltételek megadásakor válnak láthatóvá.
 

A számítástechnikában húsvéti tojásnak, vagyis easter egg-nek nevezik az olyan rejtett, nem dokumentált üzeneteket, grafikákat, vagy a program viselkedésének szokatlan változását, amelyeket vicces szándékkal helyeztek el a kódban a program készítői. Az easter egg-ek általában akkor jelennek meg, amikor a felhasználó egy bizonyos, nem dokumentált parancssort, egérkattintást, billentyűparancsot vagy egyéb hasonló cselekvést hajt végre. (További tudnivalók az easter egg-ekről, valamint híres húsvéti tojások leírása megtalálhatók a Wikipedián).

 

Az Adverticum AdServer NG adminisztrációs felületének különböző zugaiban elhagyott easter egg-ek felkutatása az NG felhasználóira vár, de az sincs kizárva a játékból, aki nem rendelkezik hozzáféréssel a rendszerhez, már a  Belépés oldalon (https://adsng-admin.adverticum.net/) is fel lehet fedezni egy-két kattintható húsvéti tojást.

 

Azok között, akik a kettintások eredményéről készített screen-shot-okat feltöltik az Adverticum Facebook oldalára, az Adverticum Support értékes nyereményeket sorsol ki, a fődíj egy ajándékkosár és egy kétnapos kétszemélyes welness-utalvány a  Geréby Kúria Hotel és Lovasudvarba, de a május 6-áig tartó versenyben emellett hetente lehet különféle italokat és marcipándesszertet is nyerni.

 

Kulcsszavak: Adverticum adserver

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

GKID-Mastercard eTOPLISTA 2023 – a legnagyobb és legismertebb webáruházak rangsora

A GKID 2015 óta készít nyilvános rangsorokat a magyar piacon működő, és ott a legnagyobb forgalmat generáló online kereskedőkről. Az e-kereskedelmi kutató- és tanácsadócég a Mastercard közreműködésével idén négy tematikus forgalmi rangsort állított össze. A TOP15 legnagyobb forgalmú e-kereskedő mellett ismét elkészült az élelmiszerek és háztartási cikkek online értékesítésével foglalkozó kereskedőket tömörítő TOP10-es FMCG lista, valamint a legalább bruttó 5 milliárdos online kiskereskedelmi forgalmat elérő, 100%-ban magyar tulajdonú kereskedőkről is rangsor készült. Ebbe a mezőnybe idén is 13 magyar webáruház került be. 

2024. május 30. 17:19

A vállalkozások online jelentlétét tuningolja a Telekom

A Telekom megbízásából készült friss, reprezentatív kutatásból kiderült: a legtöbb vásárló számára nemcsak, hogy bizalmat építő, de vásárlást befolyásoló szempont az, hogy egy vállalkozásnak legyen saját honlapja. A Magyar Telekom legújabb szolgáltatása, az Instant Honlap segíti a gyors és hatékony online jelenlét kialakítását.

2024. május 30. 15:38

A spanyol energiaparkokban is a Smart-Ex 03–5G okostelefon digitalizálja a kommunikációt

A Cepsa, Spanyolország egyik legnagyobb integrált energiavállalata, két energiaparkot üzemeltet Dél-Spanyolországban. Az üzemek alkalmazottai évek óta a Pepperl+Fuchs termékekre támaszkodnak, hogy kommunikáljanak egymással és dokumentálják a napi feladatokat, például a karbantartást. Az 5G bevezetése új szabványokat teremtett a rendelkezésre állás, a hálózati lefedettség és a késleltetés tekintetében, lehetőséget teremtve arra, hogy a meglévő Smart-Ex 02 készletet fokozatosan cseréljék le a Pepperl+Fuchs gyújtószikramentes Smart-Ex 03 5G okostelefonjaira.

2024. május 30. 14:11

Antimikrobiális üvegport fejlesztett ki az LG

Az LG Electronics (LG) fejlett anyagokkal foglalkozó üzletága PuroTec néven egy új antimikrobiális üvegport vezetett be. Az innovatív anyagot a termékhigiénia megőrzésének céljából tervezték, és felhasználása igen sokrétű.

2024. május 30. 12:44

Naperőművel és energiatárolóval bővül a Ganz tápiószelei gyártelepe

Készen állnak a bekötésre a napelemek a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. tápiószelei gyártelepén felépített 2 MVA névleges teljesítményű naperőműparkban. A 4040 darab szolár panel telepítését a budaörsi Forest-Vill Kft. végezte el, amely a fejlesztés következő ütemében egy, az erőműhöz tartozó energiatárolót fog a helyszínen telepíteni. A beruházás várhatóan 2024 végéig fejeződik be, melynek köszönhetően a tápiószelei gyáregység energiaszükségletének jelentős részét megújuló energiaforrásból előállított áram szolgáltatja majd.

2024. május 30. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52