Találd meg a húsvéti tojást a hirdetés-kiszolgálóban!

forrás Prim Online, 2011. április 22. 13:18

A húsvéti nyuszi idén meglátogatta a legnagyobb magyarországi hirdetés-kiszolgáló szoftver, az Adverticum AdServer NG adminfelületét is, és arra járva számos meglepetést pottyantott maga után.

Az adminfelület rejtett zugaiban elhagyott nyuszitojások és egyéb meglepetések egy részét a szemfüles felhasználók könnyedén felfedezhetik, a nehezebbeket viszont annyira elrejtették, hogy azok csak bizonyos billentyűkombinációk lenyomására, vagy különleges keresési feltételek megadásakor válnak láthatóvá.
 

A számítástechnikában húsvéti tojásnak, vagyis easter egg-nek nevezik az olyan rejtett, nem dokumentált üzeneteket, grafikákat, vagy a program viselkedésének szokatlan változását, amelyeket vicces szándékkal helyeztek el a kódban a program készítői. Az easter egg-ek általában akkor jelennek meg, amikor a felhasználó egy bizonyos, nem dokumentált parancssort, egérkattintást, billentyűparancsot vagy egyéb hasonló cselekvést hajt végre. (További tudnivalók az easter egg-ekről, valamint híres húsvéti tojások leírása megtalálhatók a Wikipedián).

 

Az Adverticum AdServer NG adminisztrációs felületének különböző zugaiban elhagyott easter egg-ek felkutatása az NG felhasználóira vár, de az sincs kizárva a játékból, aki nem rendelkezik hozzáféréssel a rendszerhez, már a  Belépés oldalon (https://adsng-admin.adverticum.net/) is fel lehet fedezni egy-két kattintható húsvéti tojást.

 

Azok között, akik a kettintások eredményéről készített screen-shot-okat feltöltik az Adverticum Facebook oldalára, az Adverticum Support értékes nyereményeket sorsol ki, a fődíj egy ajándékkosár és egy kétnapos kétszemélyes welness-utalvány a  Geréby Kúria Hotel és Lovasudvarba, de a május 6-áig tartó versenyben emellett hetente lehet különféle italokat és marcipándesszertet is nyerni.

 

Kulcsszavak: Adverticum adserver

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

„Mit lájkol a gyerek?” – A szülőket segíti az NMHH új kiadványa

A közösségi médiafelületek használata ma már a fiatalok mindennapjainak részévé vált, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kiemelt figyelmet fordít az ezen felületek kínálta lehetőségekre és kockázatokra. 

2024. július 26. 16:32

Magasabb ponthatárok mellett több mint 4400 elsőéves jutott be a Széchenyi-egyetem minőségi képzéseire

Összesen 4409 elsőéves kezdheti meg tanulmányait a győri Széchenyi István Egyetemen szeptemberben. A ponthatárok a szakok jelentős részén emelkedtek a tavalyihoz képest, van olyan, amelyre 487 ponttal lehetett csak bejutni. Mindez azt mutatja, hogy felkészült hallgatók érkeznek az intézmény magas színvonalú képzéseire.

2024. július 26. 12:18

A HONOR 200 Pro és a mesteri fotózás: fejlődés a Studio Harcourt hagyatékával

Rengeteg ikonikus személyiség mögött ott rejlik egy olyan portré, amely nemcsak a személy lényegét ragadja meg, hanem az örökségét is megörökíti. A hírességektől a politikusokig a portrék alakították a történeteket és magáról az emberiségről alkotott képünket. 

2024. július 26. 10:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55