Magyar Telekom: a gazdasági növekedés a távközlési piacot is élénkíti

MTI Sajtóadatbank, 2011. május 6. 09:07

A gazdasági növekedés megindulásával emelkedni fog a cégek távközlési költése, amit részben az is generál, hogy a vállalatok fejleszteni fogják az informatikai, internetes rendszereiket, amelyekhez a mostaninál több és jobb távközlési szolgáltatás is kell.

Király István, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese csütörtökön Budapesten sajtóbeszélgetésen elmondta: a magyar piacon mintegy 350 ezer cég, nagyvállalat, mikro-, kis- és közepes vállalkozás, illetve nonprofit és állami szervezet vásárol távközlési szolgáltatást. Tavaly 228,6 milliárd forintot költöttek erre, amiből a Magyar Telekom részesedése 57,4 százalék volt. A társaságnak mintegy 200 ezer üzleti ügyfele van.

Az elmúlt években folyamatosan csökken az üzleti távközlési költés: 2008-ban még 254,5 milliárd, 2009-ben már csak 240 milliárd forintot fordítottak erre a cégek.

A Magyar Telekom az idén azt várja, hogy az üzleti szektor bővülni, élénkülni fog, nő a kkv-k költése is, részben azért, mert a nagy cégek beruházásai bevételt hoznak nekik.

Király István elmondta: a Magyar Telekomnak jó pozíciói vannak a vállalati szektorban, amit mutat az is, hogy a teljes 131 milliárd forintos üzleti mobil távközlési költésből több mint 78 milliárd forint a társaság bevétele.

A 39,6 milliárd forintos vezetékes hangpiacból 26,3 milliárd, a 29,9 milliárdos vezetékes adat piacból 16,4 milliárd, míg a vezetékes internet 28,3 milliárdos piacából 10,2 milliárd forint a Magyar Telekom bevétele. Ha azonban csak a mikro-, kis- és közepes cégeket, illetve az otthoni irodák szegmensét nézzük, ennél is jobbak a társaság részesedései - tette hozzá.

A Magyar Telekom megítélése szerint a magyar kis- és közepes szektor a válság hatására az öt évvel ezelőtti állapothoz tért vissza gazdasági teljesítményét és sikerességét nézve. A szektor cégei hosszú távú fejlesztésekben nem gondolkodnak, csak a napi, illetve rövid távú bevételeikre, nyereségükre, a készpénz-menedzsmentre koncentrálnak, miközben fontos számukra az is, hogy növeljék értékesítésüket, versenyképességüket.

A Magyar Telekom ezt felismerve arra koncentrál, hogy minél több, ezeket a vállalati igényeket kiszolgáló megoldást, szolgáltatást dolgozzon ki és értékesítsen - fejtette ki Király István. Hozzátette, hogy mivel jelentős piacról van szó, természetesen növelni akarják a részesedésüket is ebben a szegmensben.

Kulcsszavak: +céginfo Magyar Telekom

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stabilizálódást mutat a pénzügyi vezetők előrejelzése: a legtöbben nem terveznek átszervezést

A pénzügyi vezetők (CFO-k) 70%-a nem tervezi átszervezni pénzügyi osztályát a következő két évben – állapítja meg a Deloitte 2024-es közép-európai CFO-felmérésének kiegészítő tanulmánya, amelyben a szakértők a pénzügyi osztályok belső működését és változó szerepeit vizsgálták.

2024. július 22. 13:27

A mesterséges intelligenciával tuningolt névjegykártyák piaci robbanás előtt állnak

A vállalkozások közel 30 százaléka már most is a mesterséges intelligencia technológiáját használják a névjegykártyák készítéséhez, amelyben további 10 százalék növekedésre számítanak a 2032-ig – derül ki a Card in Move, hazai alapítású digitális névjegykártya gyártó cég összefoglalójából.  Az AI forradalmasítja a névjegykártyák világát, új szintre emelve a személyes és üzleti kapcsolatok ápolásának módját. Az AI-alapú tervezési megoldások a környezetkímélő szerepükön túl automatizálják a kapcsolatteremtés mögötti adminisztrációt, hiszen képesek egyből CRM rendszerbe importálni az újonnan megszerzett kontaktokat.

2024. július 22. 11:50

Az Optimus Solutions az első viszonteladói partner az ABB Value Provider programjában

Az isztanbuli székhelyű Optimus Solutions Teknoloji lett az első kiemelt viszonteladói partner („csatornapartner”), amely tanúsítványt szerzett az ABB Value Provider programjában, mind a KNX-, mind a fűtést, szellőzést és légkondicionálást átfogó épületgépészeti (HVAC) rendszerekre kiterjedő épületautomatizálás terén. A török rendszerintegrátor az intelligens épületek megoldásainak tervezésére, fejlesztésére és gyártására specializálódott.

2024. július 22. 09:54

Drees & Sommer Trend Radar az ingatlan és építőipar részére

Az infrastrukturális és az ingatlanipar számára egyszerre tanácsadást és kivitelezői szolgáltatásokat nyújtó Drees & Sommer globális tanácsadó cég a héten közzétette a 2024. évi innovációs tanácsadói jelentését (Innovation Scouting Report). Ami a technológiai trendeket és jelentőségüket illeti, a Trend Radar* idén 23,4%-kal első helyre sorolta a mesterséges intelligenciát (AI), 15,3%-kal második helyre az adatbányászatot (Big Data), a dolgok internete (IoT) 11,9%-kal a harmadik helyre került, majd őt követi szorosan a felhőalapú számítástechnika és a digitális ikertestvér.  

2024. július 20. 15:31

Még több szakembert képeznek idén az LG Klímaakadémiáján

Az LG Electronics (LG) fűtési, szellőzési és légkondicionálási (HVAC) akadémiája évente több mint 30.000 HVAC szakember képzésével erősíti a vállalat humánerőforrás-infrastruktúráját. A képzett telepítő- és szervizmérnökök hálózatát kiépítve az akadémia fontos szerepet játszik a vállalat globális B2B terjeszkedési stratégiájának támogatásában. Magyarországon is létezik ez a képzési forma, hiszen a légkondicionáló megoldások piacán meghatározó szerepet betöltő LG számára fontos, hogy a folyamatos termékinnovációt követve, rendszeresen naprakész technológiai tudást oszthasson meg az iparág szakembereivel.

2024. július 20. 13:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59