Szárnyalt az első negyedévben a Dell

MTI Sajtóadatbank, 2011. május 19. 08:01

Majdnem megháromszorozta nyereségét az amerikai számítógépgyártó Dell az első negyedévben, miután a társaság csökkenteni tudta alkatrészeinek árát, nőtt a vállalati vásárlók kereslete, és nőtt a jövedelmezőbb termékek értékesítése - közölte a Dell.

Az április 29-ig terjedő negyedévben a Dell 945 millió dollár, azaz részvényenként 49 cent nyereséget ért el, csaknem háromszorosát az egy évvel korábbi 341 millió dollárnak, részvényenként 17 centnek. Az egyszeri tételek nélkül számított nyereség részvényenként 30 centről 55 centre nőtt, éves összehasonlításban. Elemzők az MTI információja szerint részvényenként 44 cent nyereségre számítottak.

 A Dell árbevétele 1 százalékkal 15,02 milliárd dollárra nőtt az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. Az előző év utolsó negyedévben még 15,69 milliárd dollár bevételre tett szert a vállalat.

 A társaság mobileszköz ágának árbevétele 3,4 százalékkal, a nagyvállalati szektoré 5,4 százalékkal, míg a kkv-szektoré 6,9 százalékkal bővült. Csökkent ugyanakkor a Dell állami beszerzésekből, illetve lakossági vásárlásokból származó árbevétele, rendre 2,3, illetve 7,5 százalékkal.

 A New York-i tőzsdezárást követően nyilvánosságra hozott eredmények hatására a Dell-papírok árfolyama 5,3 százalékkal 16,74 dollárra ugrott az elektronikus kereskedésben.
 

Kulcsszavak: +céginfo Dell

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két évtizede az okosotthonok szolgálatában

Húsz évvel ezelőtt mutatta be az Eaton az xComfort RF vezeték nélküli otthonautomatizálási rendszert, amelynek célja, hogy egyszerűbbé és energiahatékonyabbá tegye a világítás, fűtés és árnyékolás vezérlését. Az elmúlt két évtized során a vállalat továbbfejlesztette és bővítette a teljes termékcsaládot, és bevált partnerévé vált az okosotthonok telepítőinek.

2024. április 13. 12:31

A Huawei bemutatta 40 százalékkal hatékonyabb energiatároló rendszerét

Új, hatékonyabb energiatárolási rendszerrel frissítette termékkínálatát a Huawei Technologies. A napelemes háztartási méretű kiserőműbe (HMKE) csatlakoztatható energiatároló rendszer az eddiginél 40 százalékkal több energia leadására képes a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően, így ideális lakossági célú felhasználásra. A tárolókapacitás rugalmasan növelhető akár 20,7 kWh-ig, párhuzamos üzemeltetéssel pedig 82,8 kWh-ig. A gyártó Bécsben mutatta be az új megoldást, amely várhatóan szeptemberben már elérhető lesz a magyar piacon is.

2024. április 12. 18:50

Csaknem ötven munkaadó várta a hallgatókat a Széchenyi-egyetem Állásbörzéjén

Nagy népszerűségnek örvendett a győri Széchenyi István Egyetem áprilisi Állásbörzéje az intézmény hallgatói körében, akik közel ötven vállalkozással és intézménnyel kerülhettek közelebbi kapcsolatba. A fiatalok közül sokan találják meg gyakorlati helyüket, sőt állásukat is a félévente megrendezett programon.

2024. április 12. 11:55

Körforgásos gazdaság az adatközpontokban is

Jelentős mértékben csökkenő CO2-kibocsátás, a berendezések élettartamának meghosszabbítása, fenntarthatóbb működés – többek között ezekkel az előnyökkel jár a Digital Realty párizsi adatközpontjában a Schneider Electrickel való együttműködés. A két cég célja, hogy kidolgozzanak egy olyan programot, amely a Digital Realty többi európai telephelyén is lehetővé teszi a körforgásos gazdaság elveire épülő fejlesztések alkalmazását. 

2024. április 11. 20:18

Magyar tudósok, akik nélkül ma teljesen más lenne az űrkutatás

1961. április 12-én indult útjára a Jurij Gagarin repülő őrnagyot szállító űrhajó, aki így első emberként jutott el a világűrbe. Habár ez már önmagában is óriási evolúciós ugrás volt a történelemben, az azóta eltelt 60 évben is rengeteg jelentős előrelépés történt az űrkutatás területén, melyben a magyaroknak is nagy szerepük volt. Nélkülük ma teljesen máshogy nézne ki a Holdjáró, kevesebbet tudnánk a napszél jelenségről vagy a vízről a Marson, többük munkásságára pedig a NASA is felfigyelt. Az április 12-i Űrhajózás Világnapja alkalmából a National Geographic – a teljesség igénye nélkül – összegyűjtött 5+1 olyan kiváló magyar tudóst és felfedezést, amik előremozdították az űrkutatást.

2024. április 11. 18:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09