Szárnyalt az első negyedévben a Dell

MTI Sajtóadatbank, 2011. május 19. 08:01

Majdnem megháromszorozta nyereségét az amerikai számítógépgyártó Dell az első negyedévben, miután a társaság csökkenteni tudta alkatrészeinek árát, nőtt a vállalati vásárlók kereslete, és nőtt a jövedelmezőbb termékek értékesítése - közölte a Dell.

Az április 29-ig terjedő negyedévben a Dell 945 millió dollár, azaz részvényenként 49 cent nyereséget ért el, csaknem háromszorosát az egy évvel korábbi 341 millió dollárnak, részvényenként 17 centnek. Az egyszeri tételek nélkül számított nyereség részvényenként 30 centről 55 centre nőtt, éves összehasonlításban. Elemzők az MTI információja szerint részvényenként 44 cent nyereségre számítottak.

 A Dell árbevétele 1 százalékkal 15,02 milliárd dollárra nőtt az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. Az előző év utolsó negyedévben még 15,69 milliárd dollár bevételre tett szert a vállalat.

 A társaság mobileszköz ágának árbevétele 3,4 százalékkal, a nagyvállalati szektoré 5,4 százalékkal, míg a kkv-szektoré 6,9 százalékkal bővült. Csökkent ugyanakkor a Dell állami beszerzésekből, illetve lakossági vásárlásokból származó árbevétele, rendre 2,3, illetve 7,5 százalékkal.

 A New York-i tőzsdezárást követően nyilvánosságra hozott eredmények hatására a Dell-papírok árfolyama 5,3 százalékkal 16,74 dollárra ugrott az elektronikus kereskedésben.
 

Kulcsszavak: +céginfo Dell

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59