Steve Jobs levele az Apple igazgatótanácsának és az Apple közösségének

(kiegészítve: augusztus 25. 18:40)

forrás Prim Online, 2011. augusztus 25. 09:13

Az Apple elnök-vezérigazgatója, Steve Jobs bejelentette, hogy távozik a cég éléről. Az új vezérigazgató Tim Cook, a cég napi működtetéséért felelős igazgatója lesz, Steve Jobs pedig ezentúl az Apple elnöki posztját tölti majd be. A hosszú ideje súlyosan beteg 55 éves Jobs megrendítő levélben adta át utódjának a stafétabotot:

 

"Mindig azt mondtam, hogy ha eljön a nap, amikor nem tudok megfelelni az Apple vezérigazgatójával szemben támasztott kötelességeknek és elvárásoknak, én leszek az első, aki ezt tudatja veletek. Sajnos eljött ez a nap.


Ezennel lemondok az Apple vezérigazgatói pozíciójáról. A továbbiakban – az igazgatótanács beleegyezésével – az igazgatótanács elnökeként, tagjaként, és Apple-alkalmazottként szeretném tovább segíteni a vállalat munkáját.

Az utódom személyét illetően határozott véleményem, hogy a korábbi elképzelésekkel összhangban Tim Cook a megfelelő személy az Apple vezérigazgatói posztjára.

Biztos vagyok benne, hogy az Apple legszebb és leginnovatívabb napjai még előttünk állnak. Örömmel várom, hogy új szerepkörből követhessem figyelemmel és segíthessem a sikerek elérését.

Legjobb barátaim közül néhányat az Apple-nél ismertem meg. Köszönöm, hogy sok éven keresztül veletek együtt dolgozhattam.

Steve"
 
 
******************************************


„Steve különleges látnoki képességei és vezetői erényei megmentették az Apple-t, és a világ leginnovatívabb, legértékesebb technológiai vállalatává tették” – fogalmazott az Apple igazgatótanácsának nevében Art Levinson, a Genentech elnöke. „Steve számtalan ponton és formában segítette az Apple sikerét, amivel lenyűgözte és inspirálta az Apple kiemelkedően kreatív munkatársait és világszintű vezetői csapatát. Az igazgatótanács elnökeként Steve a jövőben is az Apple-t fogja segíteni sajátos meglátásaival, kreativitásával és inspiráló erejével.”

 
„Az igazgatótanács teljes meggyőződéssel állítja, hogy Tim a lehető legjobb választás a vezérigazgatói szerepre” – tette hozzá Levinson. „Tim az Apple-nél eddig eltöltött 13 éve alatt kimagasló teljesítményt nyújtott, és minden tettében figyelemre méltó képességeket, illetve helyes döntéseket láttunk.”
 
Operatív igazgatóként Cook korábban a vállalat globális kereskedelmi és operatív tevékenységeiért felelt, beleértve az Apple ellátási láncának, az értékesítési tevékenységeknek, valamint a szolgáltatási és támogatási tevékenységeknek a teljes körű menedzselését, valamennyi piacon és országban. Emellett az Apple Macintosh részlegének vezetőjeként tevékenykedve kulcsszerepe volt a stratégiai viszonteladói és szállítói kapcsolatok folyamatos fejlesztésében, biztosítva az egyre növekvő piaci igények által megkívánt rugalmasságot.

 

Kulcsszavak: Apple CIO

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

AGV-k: a vezeték nélküli evolúció

Ismerje meg, hogyan emelték a HMS Networks a vezeték nélküli technológiákban szerzett szakértelme és az Anybus termékei a Mercedes-Benz vezető nélküli szállítórendszer (AGV) flottáját egy magasabb szintre.

2024. április 22. 09:55

ABB: 2024. I. negyedévi eredmények

Björn Rosengren, vezérigazgató: „A magas bázisadatokhoz viszonyított első negyedéves teljesítményünk azt mutatja, hogy az év jól indult, a megrendelések dinamikája erősebb a vártnál, az árrés rekordmagas, a készpénztermelési teljesítményünk erős. Mindez kellő magabiztosságot ad ahhoz, hogy a 2024-ben várt árrést felfelé módosítsuk.”

2024. április 20. 19:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50