A világ legbefolyásosabb személyiségei közt a Xerox vezetője

forrás Prim Online, 2011. szeptember 7. 08:32

Idén is összeállította a világ legbefolyásosabb vezetőiről készített listáját a neves amerikai gazdasági magazin, a Forbes. A  legfrissebb felmérésükben A világ legbefolyásosabb színes bőrű női vezetői közé sorolták a Xerox elnök-vezérigazgatóját, Ursula Burnst.

Az 52 éves szakember még 1980-ban csatlakozott a Xeroxhoz, mint gépészmérnök-gyakornok, ahol évről évre egyre nagyobb kihívást jelentő feladatokat kapott a terméktervezésben és fejlesztésben. 2000-ben a Vállalati Stratégiai Szolgáltatásokért felelős első számú elnökhelyettesévé választották, és ezzel együtt átvette a gyártási folyamatok és az értékesítési lánc működésének irányítását is. Később a nemzetközi kutatási munkák, a termékfejlesztés, a marketing és a szállítmányozás vezetőjeként dolgozott. 2009-től látja el a Xerox elnök-vezérigazgatói posztját. Kinevezése óta a nevéhez fűződik az üzleti outsource megoldásokkal foglalkozó óriásvállalat, az Affiliated Computer Services (ACS) 2010-es felvásárlása 6,4 milliárd dollárért.

A Forbes listáján Burns mellett olyan elismert politikai, gazdasági és a szórakozató iparban dolgozó személyiségek kaptak helyet, mint az Amerikai Egyesült Államok First Lady-je, Michelle Obama; a világ leggazdagabb afro-amerikai médiasztárja, Oprah Winfrey; a nigériai gazdasági miniszter asszony, Ngozi Okonjo-Iweala; vagy 16-szoros Grammy-díjas énekesnő, a jelenleg első gyermekét váró Beyonce Knowles.

A Forbes teljes listája az alábbi linken érhető el: http://onforb.es/mSBZWh

Kulcsszavak: CIO Xerox

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Július 7-től nagy változás jön az újautópiacon

2024 júliusától csak olyan újonnan gyártott jármű helyezhető forgalomba Európában, ami rendelkezik az előírt, fejlett biztonsági és vezetéstámogató rendszerekkel. Az EU-s jogszabály értelmében így minden új autónál a kötelező alapfelszereltség része kell legyen az intelligens sebességszabályozó, a vezető figyelmetlenségét érzékelő figyelmeztető rendszer, a vészfékjelzés, a tolatóradar, valamint az eseményadat-rögzítő, és az indításgátló alkoholszonda későbbi beszerelését is lehetővé kell tenni. 

2024. június 20. 13:15

Bosch Tech Day 2024 – Szoftverekkel is elérhetők lesznek a Bosch „életre tervezett” technológiái

A Bosch, a technológiák és szolgáltatások szállítója szoftverekkel és ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokkal bővíti üzleti tevékenységét, az évtized végére pedig már milliárd eurós nagyságrendű árbevételt tervez szoftveres tevékenységével elérni. „A Bosch már jó ideje szoftverfejlesztő vállalat is” – hangsúlyozta Renningenben, a 2024-es Bosch Tech Day alkalmával Dr. Stefan Hartung, a Bosch igazgatóságának elnöke. „Széles körű szakértelmünkkel közvetlenül láthatjuk el termékeinket programokkal, termékszoftvereink pedig az „Életre tervezve” mottónknak megfelelően könnyítik meg ügyfeleink életét.”

2024. június 19. 18:50

Gyorsan halad az AI elfogadása, de a szervezeti változás kulcsfontosságú a skálázáshoz

A mesterséges intelligencia technológiákra fogékony vállalatok már túljutottak a generatív mesterséges intelligencia iránti rajongás szakaszán, és azon dolgoznak, hogy a leghatékonyabban leküzdjék a bevezetést akadályozó tényezőket. A Deloitte legfrissebb kutatásában megkérdezettek közel háromnegyede a következő két évben a generatív AI miatt kíván változtatni a tehetségmenedzsment stratégiáján, különös tekintettel a munkafolyamatokra, a képzettség növelésére és az átképzésre.

2024. június 19. 15:18

A CSRD feladja a leckét a vállalatoknak

Bár a cégek többsége (63%-a) bizakodó azzal kapcsolatban, hogy felkészült lesz az EU kötelező vállalati fenntarthatósági jelentéstételről szóló irányelve, a CSRD-követelmények teljesítésére, de sokan még nem igazán tudják, hogyan - derül ki a PwC első alkalommal elkészített Global CSRD Survey kutatásából.

2024. június 19. 13:19

TheFence: a jogosultság mindent visz!

Mérföldkő az informatikai biztonság területén elismert amerikai-magyar tulajdonú XS Matrix életében, hogy az IBM és az Oracle után Vágvölgyi Zoltán kereskedelmi igazgatóként a kiberbiztonsági startuphoz igazolt. Feladata többek között, hogy a vállalati hozzáférések felderítésére, felülvizsgálatára, elemzésére fejlesztett THEFENCE megoldás hazai és nemzetközi piaci jelenlétét tovább erősítse.

2024. június 19. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02