Háromhetes szilícium-völgyi befektetői körutat nyert a magyar PocketGuide

MTI Sajtóadatbank, 2011. október 10. 08:01

Háromhetes szilícium-völgyi befektetői körútra indulhat a magyar PocketGuide informatikai vállalat, miután a bécsi Startup Week elnevezésű rendezvényre meghívott 50 versenyző között dobogós helyen végzett - tájékoztatta a társaság az MTI-t.

A Bécsben megrendezett négynapos rendezvényre 500 európai kezdő internetes és mobil vállalkozás jelentkezett, a nevezők közül ötven kapott lehetőséget, hogy szakmai befektetők és a szaksajtó előtt bemutassa vállalkozását.  A zsűriben európai Google- és Facebook-vezetők, a Skype és Last.fm korábbi befektetői ültek. 
 
Eredetileg egy fődíjat osztottak volna ki, végül három kezdő vállalkozást díjaztak, amely képviselői a díjazás részeként 3 hetet tölthetnek el a Szilícium-völgyben egy befektetői turnén. A PocketGuide mellett egy iskolák számára fejlesztett közösségi alkalmazást (Mykoob), és egy cukorbetegeknek készült mobilalkalmazást (mySugr) díjaztak.
 
A PocketGuide mobilalkalmazás városnézők számára kínál interaktív túraútvonalakat és élménymegosztási lehetőséget. Használatához nem kell folyamatos internetkapcsolat, a letöltést követően GPS-koordináták alapján indítja el hangalapú instrukcióit. 
 
Jelenleg több mint 20 európai város tölthető le, jövőre pedig 3 kontinens közel 70 desztinációja lesz elérhető, városonként általában alternatív 10 túravonallal és 500 látványossághoz tartozó információval. A PocketGuide az internetes alkalmazás-áruház App Store egyik legnépszerűbb terméke lett a nyári hónapokban, de Android és Symbian felületen működő változat is letölthető. 
 
Tavaly októberben a Finext Startup kockázati tőke társasággal 1,5 millió euró befektetésről írt alá megállapodást a PocketGuide fejlesztője, a GPS City Guide Kf
Kulcsszavak: mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09