Keresik a legjobb és legrosszabb magyar weboldalt

MTI Sajtóadatbank, 2012. január 27. 08:36

A felhasználói szempontból legjobb és legrosszabb magyar weboldalakat keresi a Safer Internet Program (SIP); a benevezett honlapok közül szakmai zsűri dönti el, kit díjaz majd a 2012-es Biztonságosabb Internet Nap rendezvényen.

    A szavazás kiírója, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Safer Internet Program magyarországi konzorciumának vezetőjeként várja a felhasználók által kifejezetten ötletesnek, kreatívnak és jól használhatónak, vagy épp ellenkezőleg; használhatatlannak és túl bonyolultnak tartott weboldalakat. A beküldött honlapok közül a közönség dönti el, hogy melyiket tartja a legjobb, és melyiket a legrosszabb magyar weblapnak - adta hírül az NGySz közleménye.
    A szervezők a közönség javaslatait a http://u18.hu/szavazas/ oldalon 2012. január 31. éjfélig várják.
    A beérkezett honlapokról 2012. január 25-től szavazás indul: a felhasználók így választhatják ki a tíz legjobbnak és tíz legrosszabbnak tartott magyarországi honlapot. A tíz-tíz legtöbb szavazatot szerző oldal közül szakmai zsűri választja ki mindkét kategóriában 2012. február 3-ig a három díjazottat.
    Az eredményhirdetésre 2012. február 7-én, a Biztonságosabb Internet Nap rendezvényén kerül sor.
    A kiírás célja, hogy felhívja a figyelmet a felhasználóbarát online tartalmak fontosságára és ösztönözze a hazai üzemeltetőket, tervezőket és fejlesztőket a minél jobb minőségű és felhasználóbarát honlapok előállítására.

 

Kulcsszavak: média website

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Először szerzett aranyérmet magyar csapat a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Az idén Szíria által rendezett Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpia (IIOT) világversenyt a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai nyerték meg a tíz résztvevő csapat közül. A világverseny előkészületeihez is jelentősen hozzájárult Magyarország, hiszen az idei versenyre kiválasztott feladatok kétharmadát magyarok állították össze.

2024. május 16. 09:55

Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikusnak ítélték idén a Neumann Professzori címet

Ismét magyar Nobel-díjas kapta a BME és a Neumann Társaság által alapított Neumann Professzori címet: Krausz Ferenc fizikus az ultragyors lézertudomány területén elért tudományos teljesítményéért részesült a kitüntetésben. A fizikus által megalapozott tudomány a mikrochipgyártástól kezdve a daganatos betegségek diagnosztizálásáig számos területen hozott forradalmi változást. A kitüntetésre május 11-én került sor a Műegyetem Ünnepi Szenátusi Ülésén, ahol a díjat a BME rektora és a Neumann Társaság elnöke adta át.

2024. május 14. 09:53

Indul a K&H STEM pályázat: az IT hallgatók innovatív megoldásait várják

Technológiai pályázatot hirdet a K&H a hazai IT képzést nyújtó felsőoktatási intézmények hallgatói számára, hogy elismerje azon fiatal szakembereket, akik kiemelkedő szakmai, tudományos dolgozataikkal hozzájárulnak az új, innovatív megoldások kitalálásához és inspirációként szolgálnak mások számára. A közel 2 millió forint anyagi támogatást és szakmai projektmunkában való részvételi lehetőséget biztosító pályázatra alap- és mesterképzés kategóriákban, összesen 8 témakörben – köztük AI, fintech és felhőtechnológiában – lehet jelentkezni itt.

2024. május 6. 19:53

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59