Adatközpont-iparági fogalomtárat készített az IVSZ

MTI Sajtóadatbank, 2012. február 29. 08:32

Iparági fogalomtárat készített az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) adatközpont munkacsoportja.

    A gyűjtemény az adatközpont fogalmától a felhő alapú szolgáltatások magyarázatáig foglalja össze és teszi egyértelművé az iparágban használt terminológiát, az adatközponti szolgáltatásokkal foglalkozó cégek árbevétele Magyarországon évi 10-12 milliárd forintra tehető. Az IVSZ közleménye szerint a fogalomtárra azért is szükség van, mert az adatközponti szolgáltatások az infokommunikációs technológiai szektorban önálló, jól elkülöníthető tevékenységi kört alkotnak. A szegmens jelentősége folyamatosan nő, egyebek mellett annak köszönhetően, hogy az információk elérésére egyre inkább a mobil eszközöket használják, s így az adatközpontok válnak az információk tárolásának bázisává.
    Az IVSZ adatközpont munkacsoportjának húsz tagja van.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan segítheti a robotika a KKV-k értékláncainak fejlesztését?

Együttműködő robotokat legnagyobb számban gyártóvállalatok alkalmaznak, és ennek bizony jó oka van. Méretüknek és rugalmasságuknak köszönhetően ideális megoldásnak bizonyulnak számos folyamat automatizálására, melynek eredménye, hogy a vállalatok – méretüktől függetlenül – növelhetik termelékenységüket, emelhetik a minőséget és gyorsan reagálhatnak a változó ügyféligényekre.

2021. május 15. 10:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35